Mađarske kompanije potencijalni investitori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2014, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarske kompanije potencijalni investitori

Proteklog vikenda, mađarski grad Segedin bio je domaćin radnog susreta srpskih i mađarskih privrednika. U organizaciji Mađarsko – srpske privredne komore i uz logističku podršku ambasade Republike Srbije u Budimpešti, susret privrednika dveju zemalja organizovan je kako bi se mađarskim kompanijama predstavile investicione mogućnosti vojvođanskih gradova i opština, pre svega u u sektoru malih i srednjih preduzeća.

Priliku da institucijama Mađarske i njihovim privrednicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predstave različite investicione mogućnosti imale su privredne delegacije Kikinde, Zrenjanina, Sombora, Novog Bečeja, Kanjiže, Subotice.

Na poslovnoj konferenciji u Segedinu Regionalna privredna komora Kikinda promovisala je region severnog Banata, a opština Kikinda je predstavila investicione mogućnosti u okviru Agroindustrijske zone, posebno atraktivne za sektor prehrambene industrije.

Bila je to prilika da se investitorima prezentuju potencijali kompleksa Starog jezera, kao i mogućnost Kikinde za ulaganja u metalski sektor. Pored predstavnika lokalne samouprave, u delegaciji opštine Kikinda bili su i predstavnici Udruženja poljoprivrednika i preduzetnika, "Banatske lenije", kao i Javne agencije za poljoprivredu i malu privredu.

Kako je zvanično saopšteno, predstavnici opštine Kikinda obavili su više razgovora o poslovnim mogućnostima i uslovima za investiranje na području najvećeg severnobanatskog grada.

Efekti tih razgovora biće proverljivi u narednom periodu, kroz eventualne konkretne investicije mađarskih kompanija u kikindskoj opštini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.