Lovci pretražuju okolinu Feketića zbog snimka na kojem je crni panter koji je navodno viđen i u Vrbasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2022, 11:50

Lovci pretražuju okolinu Feketića zbog snimka na kojem je crni panter koji je navodno viđen i u Vrbasu

U toku popodneva na elektronsku adresu web redakcije RTV-a stigala je informacija i snimak o tome da se navodno crni panter pojavio u blizini Vrbasa, na šlajzu. Napominjemo da je reč o amaterskom snimku.

U toku jučerašnjeg dana Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine dobila je snimak meštanina sela Feketić, gde se vidi veća crna životinja kako pretrčava atar. Lovci su izašli na teren a kako kažu za RTS u pokrajinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << snimak je kratak, životinja brzo trči, pa je nemoguće utvrditi o čemu se tačno radi.

Po prijemu i pregledu snimka, lovačko udruženje iz Feketića je upućeno na teren. Prema rečima Nemanje Ivanovića, pokrajinskog inspektora za zaštitu životne sredine, do jutros nije pronađen nijedan trag koji bi ukazivao na prisustvo crnog leoparda, odnosno pantera.

Kako navodi, snimak je neautentičan, kratak, žviotinja brzo trči, pa je nemoguće utvrditi o čemu se radi.

Ekipe pokrajinske inspekcije, kao i palićkog Zoološkog vrta su u pripravnosti i spremne da odu na teren, ukoliko se utvrdi prisustvo opasne zveri.

Javno preduzeće "Vojvodinašume" objavilo je 10. novembraupozorenje o pojavi crnog panterana teritoriji opštine Apatin.

Međuti, opsežnom pretragom terena nisu pronađeni tragovi koji ukazuju na prisustvo pantera.



Poslala Jelena Stojanov

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.