Lorist i na RTV-u, specijalne emisije svakodnevno od 13:30

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lorist" i na RTV-u, specijalne emisije svakodnevno od 13:30

U Novom Sadu 2. oktobra počinje "Lorist", 52. Međunarodni sajma lova i ribolova, a dan kasnije i Sajmovi turizma, ekologije i sporta. Radio-televizija Vojvodine će na prvom programu svakodnevno od 13 časova i 30 minuta emitovati specijalne emisije sa te sajamske manifestacije.

Više od 500 izlagača predstaviće svoju ponudu na ovogodišnjem "Loristu", iz oblasti lova, ribolova, turizma, ali i ekologije i sporta. Učesnici dolaze iz čak 20 zemalja, a država partner "Lorista" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ove godine je Mađarska.

"Mađarska se savršeno uklapa u tematiku Lorista, jer se naša zemlja ističe po lovu i sportskom ribolovu i naravno, banjskom turizmu. Ponosni smo što ćemo rezultate sa tih polja predstaviti široj javnosti u srcu Vojvodine", kaže Klara Silvia Seker - Ambasada Mađarske.

Na ovogodišnjem sajmu posetioci će imati priliku i da uživaju u nastupu udruženja "Artemis", koje čine žene lovci iz Slovačke. Izložba sitnih životinja, borbe vitezova i virtuelni obilazak Novog Sada biciklom – samo su neke od atrakcija.

"Biće fantastična izložba, nacionalna izložba trofeja i to će biti još jedan od začina koji će biti interesantni za posetioce, pre svega za lovce. U ovom lovačkom delu kao i svake godine lovci planiraju uvek da se opreme, pripreme za lovačku sezonu, najavljeno je da će biti 20% popusta", ističe Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma.

U duhu svetskog ekološkog buđenja i na "Loristu" posetioci će biti motivisani da neguju ekološku kulturu. Kante za separaciju otpada biće postavljene na štandovima svih izlagača, ali i sedam reciklažnih ostrva u svrhu edukacije, kao i praktične primene.

Brankica Tabak, pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, ističe da će se na taj način otpad koji bude selektovan posle bude iskorišćen, naplaćen, a onda će se nakon završetka sajma videti i rezimirati koliko smo bili kulturni i koliko smo zaradili od tog otpada koji će se reciklirati.

Posetioci sa kupljenim ulaznicama imaće priliku da osvoje i različite poklone. Od dočeka Nove godine u Budimpešti, vrednih paketa opreme za lov i ribolov, do krstarenja Dunavom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Turistička ponuda Srpske na "Loristu" u Novom Sadu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2019, 11:51

BANJALUKA - Turistička organizacija Republike Srpske i Privredna komora Srpske učestvovaće u Novom Sadu na 52. Međunarodnom sajmu turizma "Lorist 2019", koji će biti održan od četvrtka do subote, 3. do 5. oktobra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.