Lider Severne Koreje zakazao sastanak sa vrhom partije o ekonomiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2021, 08:02

Lider Severne Koreje zakazao sastanak sa vrhom partije o ekonomiji

Severnokorejski lider Kim Džong Un zakazao je sastanak sa vrhom Radničke partije na kojem će se razmatrati dosadašnji ekonomski rezultati u 2021. godini i kako poboljšati privredu u drugoj polovini ove godine, navodi se u  izveštaju državne novinske agencije KCNA.

Kim traži veću ulogu u vladi u nameri da podigne severnokorejsku ekonomiju unazađenu kako međunarodnim sankcijama zbog vojnog nuklearnog programa, tako i strogim zatvaranjem granica tokom pandemije korona virusa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosi Rojters.

U Severnoj Koreji zvanično nije bilo potvrđenih slučajeva kovid-19, ali se u Južnoj Koreji smatra da je širenje virusa bilo moguće s obzirom da je Severna Koreja imala trgovinsku razmenu sa Kinom i direktne kontakte sa njenim građanima pre nego što je zatvorila svoje granice početkom prošle godine.

Kin Džong Un je pozvao zvaničnike komunističke partije na novi "naporan marš" rada i odricanja, povezavši sadašnju ekonomsku krizu sa periodom tokom 1990-tih kada su u Severnoj Koreji vladali glad i beda.

Kim je obelodanio plan koji bi trebalo da donese "opipljive promene koje bi stabilizovale državnu ekonomiju i život ljudi".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kim zakazao sastanak na partijskom vrhu, evo šta je na dnevnom rasporedu

Izvor: Blic, 08.Jun.2021

Severnokorejski lider Kim Džong Un zakazao je sastanak sa vrhom Radničke partije na kojem će se razmatrati dosadašnji ekonomski rezultati u 2021. godini i kako poboljšati privredu u drugoj polovini ove godine, navodi se u današnjem izveštaju državne novinske agencije KCNA.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.