Kroz projekat Ista šansa 110 polaznika se prekvalifikovalo u oblasti IT industrije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2023, 21:50

Kroz projekat "Ista šansa" 110 polaznika se prekvalifikovalo u oblasti IT industrije

Tačno 110 polaznika za prekvalifikaciju u oblasti IT industrije dobilo je sertifikat u Pokrajinskoj vladi. Projekat pod nazivom "Ista šansa" podržao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Besplatni Program za prekvalifikaciju zanimanja trajao je oko četiri meseca, a polaznici tog kursa preuzeli su svoje sertifikate, kao potvrdu uspešnosti. Njih 110 uspešno je završilo kurs, a osim iz Srbije, bilo ih je i iz regiona.

"Prijavila sam se da bih naučila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nešto novo o digitalnom marketingu, smatram da bi mi dosta koristilo u budućnosti", kaže Marmelin Kristijanović , master turizmolog.

"Mislim da je ovo odlična prilika za nas mlade da steknemo neka dodatna znanja i veštine u oblasti marketinga. To je ono što interesuje omladinu. Za mene je to sjajno iskustvo, mnoge ljude sa ovog programa i lično poznajem", kaže Alen Spasoli, psiholog.

Nakon besplatne obuke, sada već obučeni polaznici, svoje stečeno znanje mogu uspešno da primene i u praksi.

"Oni su taj izazov hrabro prihvatili i uspeli su da na kraju da izađu sa novim stečenim znanjem i koje planiraju da uspešno primene i u praksa", kaže Nikola Simić, predsednik udruženja "Be Hаppy Work and Travel"

"Ovo veoma aktivno udruženje je uz pomoć britanske kompanije razvilo projekat "Ista šansa", koje zapravo nije kurs, već je prepoznato kao šansa promene karijere, koja je data apsolutno svima", kaže Palimir Tot, zamenik sekretara za privredu i turizam.

Četiri meseca za promenu karijere, iako ozbiljan proces, nije mnogo, s obzirom na znanje koje im ta obuka donosi. Ipak, od polaznika zavisi kako će stečeno znanje iskoristiti i primeniti ga u praksi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.