Kreativna radionica Zora Petrović i slika njenog lika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2018, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreativna radionica "Zora Petrović i slika njenog lika"

U subotu, 17. novembra 2018. godine, od 11.00 do 12.30 sati u Galeriji Matice srpske, u okviru ciklusa kreativnih radionica za decu pod nazivom Portreti i lica naših umetnica biće održana kreativna radionica Zora Petrović i slika njenog lika.

Umetnici su često inspiraciju pronalazili u svom liku, a kako se zove slika na kojoj umetnik prikazuje samog sebe mališani će otkriti na radionici Zora Petrović i slika njenog lika.

Posmatrajući autoportret Zore Petrović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tragaćemo za odgovorima na pitanje zašto je odlučila da naslika autoportret, kako je sebe predstavila i šta nam on o njoj otkriva? Potom će zagledani u ogledalo pažlјivo proučiti svoj lik i na papiru prikazati ono što vide. Pokušaće da sagledaju sebe ne samo spolјa, već i iznutra, i da bojom i linijom dočaraju svoj karakter i raspoloženje.

Radionice u novembru posvećene su izložbi Percepcije. Žena po meri društva? koja je nastala u saradnji sa British Council-om. Pošto se izložbom akcentuje likovno stvaralaštvo žena, mališani će imati prilike da saznaju nešto više o srpskim umetnicama, njihovim umetničkim delima i vremenu u kojem su živele.

Nakon upoznavanja sa našim heroinama umetnosti, poslednja radionica u novembru će biti posvećena savremenim umetnicama iz Velike Britanije čija se dela nalaze na izložbi.

Radionica je otvorena za svu zainteresovanu decu uzrasta od 5 do 11 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.