Kovid centar na Novom naselju: Za 24 sata 1.000 pregleda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2020, 13:26

Kovid centar na Novom naselju: Za 24 sata 1.000 pregleda

S obzirom na to da se skoro svakog dana suočavaju sa netačnim informacijama koje se, uglavnom, plasiraju preko društvenih mreža, a koje u znatnoj meri otežavaju rad zaposlenih i dovode u zabludu pacijente, iz Doma zdravlja "Novi Sad" još jednom podsećaju na rad kovid centra na Novom naselju.

U objektu na Novom naselju se ne nalazi jedna kovid ambulanta, već kompleksan sistem u kojem radi 125 zdravstvenih radnika, plus službe koje pomažu da sve funkcioniše kao kovid centar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Deo sistema su: dnevno 11 lekarskih timova, noću 7 lekarskih timova, kovid ambulanta za trudnice, kovid ambulanta za decu, kovid ambulanta sa pulmologom, dve ambulante za pacijente koji su u teškom stanju, tri ambulante za prekid izolacije, dve ambulanta za kontrolu pacijenata koji su u pogoršanju, RTG dijagnostika 24 sata na 2 aparata, laboratorijska dijagnostika 24 sata od 600 do 800 analiza, jedan tim za svakodnevnu dezinfekciju svih prostorija, obezbeđeno je 24-satno grejanje objekta od 5500 kvadrata, nijedan pacijent ne čeka napolju i nije upućen na više instance bez kompletno urađene dijagnostike, flašice vode se redovno dele pacijentima u čekaonici.

Fizički su odvojeni ulazi, kako potencijalno inficirani ne bi dolazili u kontakt sa onima koji su ozdravili i dolaze na kontrolu ili prekid izolacije, navodi se u saopštenju Doma zdravlja "Novi Sad".

Dom zdravlja radi neprekidno 265 dana/24 sata i do sada je pregledano 45 000 pacijenata, urađeno 36 000 briseva/testova iako je 130 zaposlenih na bolovanju.

U prethodna 24 sata pregledano je oko 1000 pacijenata.

Kovid centar nije jedna ambulanta, već sistem, koji nastavlja da radi 24 sata, bez prekida, navode iz Doma zdravlja "Novi Sad".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.