Kovid bolnica na Mišeluku: Popunjeno 50 odsto kapaciteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2022, 23:00

Kovid bolnica na Mišeluku: Popunjeno 50 odsto kapaciteta

Nakon višenedeljne stagnacije, počeo je da raste broj hospitalizovanih u kovid bolnici na Mišeluku u Novom Sadu. Lekari i osoblje imali su svega nekoliko meseci predaha, od sredine jula, ponovo se čuju sirene Hitne pomoći, u krugu te zdravstvene ustanove.

"Negde između 15 i 20 pacijenata zahteva hospitalizaciju, a negde bude između 50 i 60 pregleda u našoj prijemnoj ambulanti", kaže za RTV dr Aleksandra Plećaš Đurić, koordinatorka Intenzivne jedinice u kovid bolnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Mišeluku.

Doktorka Plećaš kaže da se na Intenzivnoj i Poluintenzivnoj nezi leči 190 pacijenata, čime je 50 odsto kapaciteta popunjeno. Iako se ovaj epidemijski talas odlikuje uglavnom lakšim kliničkim slikama, u toj zdravstvenoj ustanovi dominiraju teže oboleli pacijenti.

Tonski – dr Aleksandra Plećaš Đurić, koordinatorka Intenzivne jedinice u kovid bolnici na Mišeluku (Ingest 4343_01)

01:51"Njihovo opšte stanje je dosta teško i zahteva ozbiljan hospitalni tretman, ne samo zbog Kovida 19, nego zbog stanja i oboljenja koje imaju od ranije", ocenjuje doktorka Plećaš Đurić.

Od 3. septembra prošle godine, kada je bolnica počela sa radom, na hospitalnom lečenju zbrinuto je oko šest hiljada pacijenata, a urađeno je oko 12 hiljada ambulantnih pregleda.

U toj bolnici, ali i u kovid ambulantama širom pokrajine, su u stanju pripravnosti, i spremni su za sve scenarije koje bi sedmi epidemijski talas mogao da izrežira.

Kako najavljuju, povećaće broj lekarskih timova i produžiće radno vreme ambulanti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na Mišeluku 190 kovid pacijenata, raste broj na respiratorima

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2022, 10:24

Broj pacijenata koji se leče u kovid bolnici na Mišeluku je blago smanjen.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.