Kostreš: ANTIFA bedževi podrška svim antifašistima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2020, 16:53

Kostreš: ANTIFA bedževi podrška svim antifašistima

Bojan Kostreš iz Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) izjavio je danas da aktivisti te koalicije nose bedževe ANTIFA, američke levičarske organizacije koju predsednik SAD optužuje za proteste zbog ubistva u policijskom nasilju crnca Džordža Flojda, kako bi dali podršku svim antifašistima širom sveta.

Na pitanje B92.net da li takav potez ima veze sa odlukom Trampa da ovu organizaciju proglasi terorirističkom, on je rekao da je ta Trampova odluka sasvim pogrešna, ali da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se oni i ne rukovode prema njoj.

"Dajemo podršku svim antifašistima i antifašistkinjama širom sveta iz prostog razloga što je antifašizam temeljna vrednost naše civilizacije u 21. veku", istakao je Kostreš.

On je dodao da je, međutim, ova vrednost "poljuljana aktivnostima raznih ekstremističkih grupa, kako u Srbiji tako i čitavoj Evropi i svetu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.