Konferencija i izložba posvećene ženama i holokaustu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 06:42

Konferencija i izložba posvećene ženama i holokaustu

Međunarodna onlajn konferenciju „Glas žene iz ledene tišine“ i prezentacija izložbe za medije u organizaciji KCNS, Teraforminga i Arhiva grada Novog Sada održaće se 26. januara 2021. godine u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada sa početkom u 14 časova. 

Događaji će se održati u Kulturnom centru Novog Sada.

Publici će se, između ostalih obratiti i Mikaela Kuhler, ambasador  i predsednica Međunarodne alijanse za sećanje na Holokaust, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << specijalni predstavnik Ministarstva spolјnih poslova Savezne Republike Nemačke za odnose sa jevrejskim zajednicama i za borbu protiv antisemitizma i anticiganizma.

Konferenciju prati i otvaranje izložbe o Memorijalnoj ustanovi za žrtve i heroje holokausta Jad Vašem u Izraelu, ”Tračci svetla - biti žena u holokaustu”

Ova izložba se bavi na sveobuhvatan način ulogom žena tokom holokausta koju će prezentovati najkompetentnije ekspertkinje iz ove oblasti iz inostranstva i Srbije.

O stradanju žena u Šajkaškoj i Novosadskoj raciji govoriće Petar Đurđev, istoričar i direktor Istorijskog arhiva Grada Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.