Koncert duhovne muzike u Šimanovcima povodom osam vekova SPC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert duhovne muzike u Šimanovcima povodom osam vekova SPC

Obeležavanje osam vekova samostalnosti Srpske pravoslavne crkve u opštini Pećinci u okviru "Pećinačkog kulturnog leta" privodi se kraju Koncertom duhovne muzike koji će biti održan u porti šimanovačke crkve u nedelju 25. avgusta s početkom u 19.30 časova.

Na koncertu će nastupiti oko dvadesetpetoro članova Gradskog hora iz Stare Pazove koji će se pored duhovnih predstaviti i spletom srpskih tradicionalnih i starogradskih pesama.

Tokom ove manifestacije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kupinovu je održan Koncert duhovne muzike u okviru kojeg su krajem jula nastupili članovi Crkvenog hora "Branislav Nušić" iz Kosovske Mitrovice, dok je u Pećincima polovinom avgusta izvedena pozorišna predstava "Princ Rastko – monah Sava" Amaterskog pozorišta "Stevan Petrović Brile" iz Beočina.

Obeležavanje ovog značajnoj jubileja organizuju Kulturni centar Pećinci i Arhijerejsko namesništvo pećinačko u saradnji sa mesnim zajednicama, a pod pokroviteljstvom opštine Pećinci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Koncert „Sav taj džez“

Izvor: DobreVesti.rs, 23.Avg.2019, 11:58

Koncertom Big Benda RTS, pod nazivom „Sav taj džez“, započinje obeležavanje velikog jubileja Radio Beograda - 95 godina od početka emitovanja programa.. .  . Koncert će biti održan na Kalemegdanu, na platou ispred Paviljona „Cvijeta Zuzorić“, u nedelju, 25. avgusta, sa početkom u...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.