Kompletna obnova glavne ulice u Beški

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2019, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompletna obnova glavne ulice u Beški

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević obišao je danas radove na kompletnoj obnovi Ulice kralja Petra u Beški, u dužini od 1200 metara. Investicija je vredna 53,6 miliona dinara, a zajednički je finansiraju Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, i Opština Inđija.

"Ova investicija je veoma važna za meštane Beške, celu opštinu Inđija, ali i za razvoj turizma, jer ovu saobraćajnicu koriste mnogi turisti koji žele da posete Frušku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << goru i ovaj deo Srema", rekao je Milićević.

On je ponovio da Pokrajina i Opština Inđija imaju izuzetnu saradnju, te da su uz zajedničko ulaganje od 760 miliona dinara u prethodne tri godine realizovani brojni infrastrukturni projekti u toj opštini.

Milićević je naveo da su ulaganja u opštinu Inđija deo sveukupne obnove i izgradnje infrastrukture u Vojvodini, koju zajednički sprovode Vlada Srbije i Pokrajinska vlada u saradnji sa svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini.

"Veliki investicioni ciklus nastavljamo i u 2020. godini. U planu je čitav niz kvalitetnih ulaganja u putnu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, zdravstvo, obrazovanje, sportske objekte i objekte socijalne zaštite", rekao je Milićević i dodao da će Pokrajina nastojati da obezbedi sredstva za završetak sportskog centra u Inđiji.

i Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak naveo je da je Opština uz podršku Pokrajine realizovala značajne projekte, među kojima je i ova saobraćajnica u Beški izgrađena još 1968. godine, dok je direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević rekao da su svi projekti koje je finansirala Uprava za kapitalna ulaganja završeni ili su potpisani ugovori.

On je pozvao sve vojvođanske gradove i opštine sa dobrim projektima da konkurišu za sredstva u novom investicionom ciklusu.

Ulica kralja Petra umesto dosadašnje kaldrme dobiće asfalt. Saobraćajnica će biti proširena na šest metara kako bi se uskladila njena geometrija i ostvarila zadata projektna brzina od 50 kilometara na čas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.