Kompanija Geci zainteresovana za ulaganje u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2018, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija "Geci" zainteresovana za ulaganje u Vojvodini

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević primio je danas predstavnike italijanske kompanije „Geci" (Ghezzi chiode), koji su, nakon dvodnevne posete Vojvodini, iskazali spremnost ove kompanije za ulaganje u našu pokrajinu.

Milićević je rekao da su izuzetni politički i ekonomski odnosi Srbije i Italije dobar okvir za razvijanje poslovne saradnje i dodao da je osnovni cilj Pokrajinske vlade ubrzani ekonomski razvoj i privlačenje investicija. On je predstavio investicione >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potencijale u AP Vojvodini i upoznao predstavnike kompanije „Geci" sa programima podrške Pokrajinske vlade za nove investicije, saopštila je Pokrajinska vlada.

„Pokrajinska vlada preduzela je niz aktivnosti da stvori uslove za domaće i strane investitore i donela niz konkretnih podsticajnih mera", rekao je Milićević, pozvao goste iz Italije da prošire svoj biznis u Vojvodini, u čemu će im Pokrajinska vlada pružiti podršku.

Kompanija „Geci" je u Italiji lider u proizvodnji specijalizovane metalske galanterije i jedan od vodećih proizvođača u ovom sektoru u Evropi, čiji proizvodi imaju plasman u celom svetu. Sedište kompanije je u italijanskoj pokrajini Trentino (Južni Tirol).

Takođe, deo su konzorcijuma „Melinda" koji okuplja oko 5.000 voćara, a Južni Tirol je regija koja je svetski poznata po proizvodnji jabuka.

Direktor kompanije Mauro Geci izjavio je da je, nakon obilaska potencijalnih zona za ulaganje, kompanija „Geci" donela odluku da će investirati u Vojvodini, kao i to da je, kao deo kooperacije voćara „Melinda" iz Trentina, zainteresovana za ulaganja i u agraru.

Na sastanku je dogovorena međusobna poseta proizvođača jabuka i zadrugara iz AP Vojvodine i Trentina, kako bi se ostvarila saradnja u ovoj oblasti. Sagovornici su se složili da bi u obostranom interesu bilo da se postignu modeli zajedničke proizvodnje.

Sastanku su prisustvovali pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Italijanska kompanija "Geci" zainteresovana za ulaganja u Vojvodinu

Izvor: Blic, 20.Jul.2018

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević primio je danas predstavnike italijanske kompanije „Geci“, koji su, nakon dvodnevne posete Vojvodini, iskazali spremnost ove kompanije za ulaganje u našu pokrajinu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.