Kombinovani test na maloj maturi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2018, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kombinovani test na maloj maturi

Danas se završava polaganje završnog ispita za male maturante. Osmaci su trećeg dana polagali kombinovani test u svim sremskim školama. Preliminarni rezultati budu poznati već tokom popodneva, a đaci ispravnost, odnosno rešenja zadataka mogu pronaći na sajtu resornog Ministarstva.

Preliminarni rezultati na nivou škole biće objavljeni 22.juna, a konačni 28. juna.

Kombinovani test iz završnog ispita podrazumeva da osmaci rešavaju zadatke iz drugih predmeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje su pohađali u školi, a to su biologija, geografija, istorija, fizika i hemija. Prethodna dva dana su polagali srpski jezik i matematiku, njih 58 u Irigu.

U šidskoj opštini malu maturu je polagalo ukupno 278 učenika, 425 osmaka u Inđiji i nadležni su istakli da je sve prošlo regularno, dok je taj broj u Rumi nešto veći, i tamo je je svoje znanje pokazalo 450 đaka.

U Sremskoj Mitrovici je polagalo 830 učenika u gradu i seoskim naseljima, a u jednoj od gradskih škola dva učenika se nisu pojavila iako su ranije bili najavljeni. Više od 900 mesta je na raspolaganju budućim srednjoškolcima u pet škola.

Preliminarni rezultati na nivou škole biće objavljeni 22.juna, a konačni 28.juna, nakon čega sledi rangiranje i upis u srednje škole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.