Upucani crnogorski biznismen kaže da je dobro i zahvaljuje na podršci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upucani crnogorski biznismen kaže da je dobro i zahvaljuje na podršci

Nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović (62), koji je sinoć ranjen iz snajpera dok je ispred hotela "Kraun plaza" bio sa vladikom Joanikijem, poručio je da se dobro oseća i zahvalio svima na podršci.

"Dobro sam! Hvala svima na ogromnoj podršci", kazao je Davidović za Večernje Novosti.

Davidović je ranjen u ruku, a prema informacijama pojedinih medija, ranjeni nikšićki biznismen je prevezen u privatnu zdravstvenu ustanovu.

Nakon ranjavanja Davidovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Blic je javio da je na Novom Beogradu pronađen zapaljen automobil marke "reno" u kom se nalazio snajper, za koji se veruje da ga je koristio napadač na Davidovića.

Ko je Miodrag Daka Davidović?

Miodrag Daka Davidović vlasnik je firme "Neksan", osnovane davne 1992. godine kao porodično preduzeće.

Pre toga je 12 godina kao ekonomista radio u Železari Nikšić, pišu podgoričke Vijesti.

U ratnom vihoru 90-tih Miodrag Davidović je, kako se navodi, bio načelnik Centra bezbednosti Nikšić i kao tadašnje crnogorsko rukovodstvo svesrdno je podržavao "srpsku stvar" u Bosni.

U nikšićku Železaru ponovo se vratio 2011. da bi je podigao na noge nakon što ju je holandska firma MNNS uz pomoć vlade u vidu kredita i garancija doveo do gašenja.

Ali, to je bilo kratkog daha, jer 1012. tadašnja vlada premijera Igora Lukšića odlučila da kroz proces privatizacije Železaru umesto Davidoviću proda turskom Toščeliku, koji i danas sa njom upravlja.

Par godina kasnije isto će se desiti sa Rudnicima boksita koje će volšebnom igrom, kako se navodi, kontroverzni predsednik Privrednog suda Blažo Jovanić prebaciti u ruke Veselina Pejovića.

Davidović je, kažu Vijesti, shvatio poruku vlasti. Zaključio je da za njega više nema mesta u Crnoj Gori i preselio se za Beograd.

Poslednjih 8-9 godina živi u hotelu Kraun Plaža i nijednom za to vreme se nije vraćao u Crnu Goru, ali je pre par meseci u intervjuu jednom beogradskom mediju rekao da bi se na narednim izborima kandidovao za crnogorskog predsednika.

"Neksan" je, kako piše na sajtu, preduzeće koje se sada bavi građevinarstvom - Podgorica, Budva, Kotor i Nikšić su gradovi gde Davidović gradi zgrade i apartmane.

Miodrag Daka Davidović poznat je i kao veliki ktitor Mitropolije crnogorsko primorske, a mitropolit Amfilohije ga je 12. maja 2015. godine odlikovao ordenom Svetog kralja Milutina.

Davidović je bio glavni finansijer renoviranja Manastira Ostrog, a sagradio je i Manastir Svetog Save na Goliji, kod Nikšića, zbog čega ga je patrijarh srpski Irinej odlikovao ordenom Svetog Save prvog stepena.

U jeku afere "državni udar" Davidović je u pojedinim medijima, naklonjenim režimu, označen kao finansijer Demokratskog fronta.

Najdalje se otišlo sa optužbama kada je propaganda objavila da je Davidović bio dobavljač oružja za grupu koja je uhapšena 16. oktobra 2016. zbog optužbi da su planirali terorističke napade na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

"Istina je i to da nikoga, od 20 ljudi koji su uhapšeni u Crnoj Gori, nisam znao, sreo, niti video u mom životu, a kamoli da sam ih finansirao i ubeđivao da ubijaju. Ako se, ne daj Bože, bilo šta desi mojoj porodici, mojim saradnicima i mojim zaposlenima, jasno je sa koje je adrese došla poruka. Prirodno je da ovako razmišljam, jer je ovakva pisanija stvorila nezdravu klimu u javnosti i označila me kao finansijera terorista", napisao je Davidović mesec kasnije.

Proletos se oglasio da podržava formiranje novog opozicionog bloka "Da svako ima", ali se prema poslednjim informacijama i od tog političkog projekta digao ruke jer se ne razvija u željenom smeru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ko je Miodrag Daka Davidović, Crnogorac na kojeg je pucano u Beogradu

Izvor: RTS, 11.Dec.2019

Miodrag Daka Davidović, crnogorski biznismen koji je sinoć ranjen u holetu Kraun plaza vlasnik je firme "Neksan" koja je osnovana davne 1992. godine kao porodično preduzeće. Pre toga je 12 godina kao ekonomista radio u Željezari Nikšić. U pojedinim crnogorskim medijima označavan je kao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.