Klinika za ortopediju pretvorena u Kovid centar, Dom zdravlja Novi Sad najavljuje otvaranje još dve kovid ambulante

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2020, 17:50

Klinika za ortopediju pretvorena u Kovid centar, Dom zdravlja "Novi Sad" najavljuje otvaranje još dve kovid ambulante

Zbog popunjenosti kapaciteta Infektivne klinike Kliničkog centra Vojvodine, novooboleli pacijenti sa težom kliničkom slikom, od danas će biti smešteni i na Klinici za ortopediju, koja je pretvorena u Kovid centar. Zbog većeg broja obolelih, Dom zdravlja "Novi Sad" najavljuje otvaranje još dve kovid ambulante.

Epidemiološka situacija u Vojvodini nije dramatična, ali nije ni za potcenjivanje, kažu u Pokrajinskom štabu za suzbijanje virusa Kovid. Preduzimaju se sve značajne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mere, a jedna od prvih jeste i otvaranje Klinike za ortopediju odnosno njeno vraćanje u kovid stanje, tako da praktično u Kliničkom centru Vojvodine u ovom trenutku raspolažu sa dva Kovid centra.

U toj zdravstvenoj ustanovi, hospitalizovano je 83-oje građana iz raznih krajeva Vojvodine, od kojih je 6-oro na respiratorima.

"Ima sasvim dovoljno mesta i kapaciteta ali kao u prvom piku ovog naleta kovid virusne infekcije KCV je spreman ukoliko bude bilo potrebno da realizuje i otvori nove Kovid centre",kaže Edita Stokić, direktorka Kliničkog centra Vojvodine.

Spremni su i u Domu zdravlja "Novi Sad". Iz te zdravstvene ustanove stiže najava da će, uz dve Kovid ambulante, od kojih će ona u Zmaj Ognjena Vuka raditi neprekidno, otvoriti i nove. Jedna će biti za meštane naselja Veternik.

"Da mislimo i više koraka unapred i polako spremamo, ukoliko do toga bude došlo i ukoliko situacija bude nalagala i budemo imali povećan broj osoba koje imaju potrebu da budu pregledani u respiratornim ambulantama, da i objekat u Jug Bogdana pretvorimo u kompletno kovid ambulantu", kaže Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja"Novi Sad"

Nakon višenedeljne stagnacije i sporadičnih slučajeva, u Vojvodini se naglo povećao broj zaraženih, kovid je registrovan kod 473-oje građana. Najveći porast beleži se u Novom Sadu, u kojem je u poslednjih mesec i po dana, 232-oje dobilo pozitivan rezultat, dnevno 25-oro njih.

Kako pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine, gotovo da nema grada u pokrajini, u kojem proteklih dana nije zabeležen jednocifren broj obolelih, a 90 odsto njih je bez simptoma ili sa blažom kliničkom slikom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.