Klinika za interne bolesti u novom ruhu do kraja godine, sledi gradnja blokova B i C KCV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2020, 13:35

Klinika za interne bolesti u novom ruhu do kraja godine, sledi gradnja blokova B i C KCV

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišli su danas radove na rekonstrukciji Klinike za interne bolesti Kliničkog centra Vojvodine. Reč je o rekonstrukciji zgrade ukupne površine 5.348 kvadratna metra u kojoj su smeštene klinike za nefrologiju i kliničku imunologiju, gastroenterologiju i hepatologiju, hematologiju i Klinika za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma.

Radovi, čija je vrednost 547,5 miliona dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a koje je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, biće završeni do kraja godine.

Predsednik Mirović zahvalio je predsednici Vlade jer je ovo, kako je rekao, veoma značajna poseta Kliničkom centru.

"Ovo je naša najznačajnija zdravstvena ustanova u AP Vojvodini, koja je u protekla dva meseca pokazala fantastičnu organizaciju, posvećenost i odgovornost kada je reč o ovoj pošasti koja nas je zadesila", rekao je Mirović.

Prema njegovim rečima, od juna 2016. godine do danas Pokrajinska vlada uložila je 7,7 milijardi dinara za revitalizaciju zdravstvenog sistema AP Vojvodine.

Za 30 do 40 dana, kako je naglasio, biće ugovorena i izgradnja Kamenice 3 i to će biti dodatno ulaganje od dve milijarde dinara, što znači da sa gotovo 10 milijardi dinara ulaganja možemo govoriti o znatno boljem zdravstvenom sistemu od onog koji smo zatekli 2016. godine.

"Očekujemo i radove na rekonstrukciji Poliklinike i izgradnji blokova B i C, koje će finansirati Vlada Republike Srbije, tako da ćemo moći da kažemo da smo uradili mnogo na poboljšanju zdravstvenog sistema. Pokazalo se u ovoj epidemiološkoj situaciji da zdravstvo mora imati kontinuitet ulaganja", izjavio je predsednik Mirović.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kazala je da je naš zdravstveni sistem imao ogromne pozitivne promene i da smo zato spremno dočekali ovu krizu izazvanu virusom kovid 19.

"Milijarda evra u zdravstvo je projekat koji je pokrenuo predsednik Vučić i taj projekat nam je pomogao da u ovoj krizi imamo najmanju smrtnost u Evropi i svetu", naglasila je Brnabićeva i dodala da očekuje početak izgradnje blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine.

"Želeli smo javnosti da prikažemo radove koji se odvijaju u KCV. Ogroman je značaj ovih klinika jer je samo u toku prošle godine na ove četiri klinike bilo 6.000 hospitalizacija i 30.000 hospitalizacija u dnevnim bolnicama", izjavila je direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić i istakla da je u KCV u toku rekonstrukcija sedam klinika i Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao, da veliki doprinos u lečenju pacijenata od Kovida 19, pored rada, truda i požrtvovanosti medicinskih radnika, svakako ima i savesno i odgovorno ulaganje u infrastrukturu zdravstvenog sektora.

"Veoma je značajno što smo kontinuirano ulagali u zdravstvo na svim nivoima, od državnog do lokalnog, i time omogućili da spremniji dočekamo pošast koja nas je sve snašla. Država, Pokrajina i Grad su strateški ulagali u zdravstvo i pre pandemije Kovida 19, jer je to važno za građane i našu budućnost, a nastavićemo sinhronizovano da radimo i da ulažemo, kako bismo olakšali život pacijentima i pobolјšali uslove za rad zaposlenima", rekao je Vučević.

Obilasku radova prisustvovali su i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević i direktorka Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke Dubravka Negre.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Završetak rekonstrukcije KC Vojvodine do kraja 2020 - U julu dogovor o izgradnji Kamenice 3

Izvor: 021info.rs, 21.Maj.2020

Rekonstrukcija Kliničkog centra Vojvodine, čija je vrednost radova 547,5 miliona dinara, a koje je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, biće završena do kraja godine.   Reč je o rekonstrukciji zgrade ukupne površine 5.348 kvadratna metra...

Nastavak na 021info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.