Kisić u Staroj Pazovi: Sredstva za samozapošljavanje 22 i zapošljavanje 11 nezaposlenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2021, 14:12

Kisić u Staroj Pazovi: Sredstva za samozapošljavanje 22 i zapošljavanje 11 nezaposlenih

Država odlučno i hrabro ide ka smanjenju nezaposlenosti i poboljšanju uslova rada, istakla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, koja je u Staroj Pazovi prisustvovala dodeli ugovora korisnicima subvencija, nezaposlenim licima za samozapošljavanje i poslodavcima za zapošljavanje lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ona je podsetila da je država ove godine izdvojila 5,7 milijardi dinara za sprovođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mera aktivne politike zapošljavanja i da je planirano da tim merama bude obuhvaćeno više od 18.000 lica, od kojih su 2.185 osobe sa invaliditetom.

Ministarka je precizirala da je od početka godine do danas u mere aktivne politike zapošljavanja uključeno 11.434 lica, sa evidencije NSZ, od kojih je nešto više od 1.500 osoba sa invaliditetom.

Jedan od ciljeva je, kako je dodala, da u te mere budu uključena lica koja imaju nepovoljnije uslove rada i da se oni dodatno ojačaju.

Podsetivši na značajne rezultate programa "Moja prva plata", u okviru kojeg će ove godine priliku da stekne svoje prvo radno iskustvo dobiti 10.000 mladih, Kisić Tepavčević je naglasila da je cilj Vlade Srbije da svaki grad i svaki region budu ekonomski jaki, da građani rade i zarađuju i da tako zemlja ekonomski jača.

"Jačanjem infrastrukture, otvaranjem radnih mesta, poboljšanjem uslova rada, ponosno, odgovorno i spremno idemo napred ka ostvarivanju ovog cilja, jake i prosperitetne Srbije", poručila je Kisić Tepavčević.

Opština Stara Pazova i NSZ su u junu ove godine potpisale sporazum na osnovu koga su udružile finansijska sredstva za samozapošljavanje 22 nezaposlena lica i zapošljavanje 11 nezaposlenih kod poslodavaca sa teritorije ove opštine, za šta je lokalna samouprava izdvojila 4 miliona dinara, a NSZ 3.8 miliona dinara.

"Postoji veliko interesovanje od strane nezaposlenih lica da svoj status promene za status preduzetnika. Ove godine imamo 7.000 zahteva od strane nezaposlenih da dobiju subvencije NSZ", rekao je direktor NSZ Zoran Martinović i dodao da je udruživanje sredstava NSZ i lokalnih samouprava dobar primer saradnje u cilju poboljšanja uslova na tržištu rada.

Dodao je da je stopa nezaposlenosti u drugom kvartalu smanjena za 1,7 odsto u odnosu na prvi kvartal, da se broj lica na evidenciji NSZ kontinuirano smanjuje, a broj zapošljavanja lica povećava.

Predsednik opštine Đorđe Radinović rekao je da je zadovoljstvo što se i na ovaj način unapređuje preduzetnički duh građana Stare Pazove i izrazio nadu da će ta opština, u kojoj radi preko 1.000 preduzeća i preko 3.000 preduzetnika, dobiti još mnogo jakih preduzeća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.