Kiša nije pokvarila kros Radosnog detinjstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2019, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiša nije pokvarila kros "Radosnog detinjstva"

Ni kiša nije pokvarila kros "Radosnog detinjstva'' koji se održava 14. put u okviru Dečje nedelje. Pobednički tron čekao je one najuspešnije, ali zapravo svi su se odlično proveli.

Kiša nam ne može ništa - poručili su petogodišnjaci nakon završene trke. Među njima ima i budućih atletičara koji su uključili članove porodice u pripremu za kros.

Ipak, ima i onih koji, kako kažu, od silnih obaveza nisu stigli da se pripreme.

A da je treniranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << važno apeluju vaspitači, ali i stručni saradnici za fizičko vaspitanje. Iako se u medijima govori o prekomernom korišćenju tehnologija u mlađem uzrastu, treneri kažu da deca bez obzira na inovacije vole sport, ali ih je potrebno usmeriti.

"Poznato je da imamo tu tendenciju manjka kretanja, znamo i zašto, zbog tehnološkog razvoja. Ali generalno, deca se bave sportom. Upisuju se od pete godine, pokazuju ozbiljnije interesovanje za neke sportove i kao predškolci se upisuju. Naravno, ima i dece koji ništa ne treniraju, ali tu smo da apelujemo na njih", kaže Milan Repac iz PU "Radosno detinjstvo".

Mališani su ponosno pokazivali diplome svojim drugarima, a onima koji nisu osvojili pobednička mesta želimo da ne odustaju!

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.