Kikindski osnovci učili o pravilima i merama bezbednosti u saobraćaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikindski osnovci učili o pravilima i merama bezbednosti u saobraćaju

Evropska nedelja mobilnosti danas je obeležena u Kikindi, sa najmlađim učesnicima u saobraćaju. Organizovana je i podela rančića sa sloganom ovogodišnje manifestacije "Pešačite sa nama", a kroz kratku šetnju, deca su učila o najvažnijim pravilima u saobraćaju i o merama bezbednosti.

Đaci prvih i drugih razreda kikindske OŠ "Jovan Popović" prošetali su Ulicom Kralja Petra Prvog. Budući da se u njoj nalazi mnogo pešačkih prelaza i kružni tok, bilo je važno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nauče kako se pravilno prelazi put i u kojim situacijama treba da budu posebno oprezni. Budući da neki od njih samostalno dolaze u školu, pokazali su i da već poznaju saobraćajna pravila.

Tema ovogodišnje kampanje Evropske nedelje mobilnosti je bezbedno pešačenje i bicikliranje, a slogan je "Pešačite sa nama". On je upisan i na poklonu, koji su mladi šetači dobili od nadležnih institucija.

Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave Kikinda kaže:

"Podrška Ministarstva za zaštitu životne sredine i Stalne konferencije gradova i opština jeste dodela rančića deci sa sloganom "Pešačite sa nama". Tako će deca imati neku uspomenu na učešće u aktivnosti."

Tokom Evropske nedelje mobilnosti, akcenat se stavlja na prednosti pešačenja i biciklizma, od socijalne i ekonomske pristupačnosti do pouzdanosti i pozitivnog uticaja na zdravlje. Pozitivna okolnost je što Kikinđani već imaju razvijenu naviku pešačenja i korišćenja bicikla kao prevoznog sredstva, a akcije poput ove važne su kako bi i najmlađi naučili šta je zdravo i bezbedno u saobraćaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.