Kikindski đaci u Nedelji parlamentarizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikindski đaci u Nedelji parlamentarizma

Gradska uprava u Kikindi započela je obeležavanje 4. ''Nedelje parlamentarizma''. Cilj obeležavanja jeste da se učenici svih srednjih škola u Kikindi bolje upoznaju sa radom lokalnog parlamenta, nauče da diskutuju o važnim temama iz svih oblasti našeg društva, a nekom od njih možda postane i interesantna tema koju će izučavati na fakultetu.

Kikindski srednjoškolci ove nedelje učestvovaće u ''Nedelji parlamentarizma'', u kojoj će tokom narednih nekoliko dana imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << priliku da se bolje upoznaju sa radom odbornika, da preuzmu njihovu ulogu i da javnosti iznesu veoma važne teme koje se tiču svih oblasti našeg društva. Takođe je veoma važna diskusija, ali i zauzimanje ličnog stava.

''Ovo je lepo životno iskustvo koje će mi pomoći u budućnosti da primenim ono što sam stekao i svakome bih preporučio da dođe i vidi kako izgleda parlament'', kaže Dušan Lukač, učenik.

''Učestvujem u ovom projektu da bih naučila nešto novo u životu što me zanima, ali da bih se i družila sa vršnjacima iz drugih škola. Zaista sam željna znanja i želim da vidim kako to sve funkcioniše'', dodaje Mila Kovačević, učenica.

Praksa je pokazala da srednjoškolci nisu previše zainteresovani za politički život u gradu, što je i normalno imajući u vidu njihov uzrast, ali da se uprkos tome, tokom trajanja ove manifestacije, vrlo lepo i ozbiljno pripreme.

''Ovo je zaista lepa prilika da se mladim ljudima pošalje poruka da su oni ti koji bi trebalo da aktivnije budu uključeni u parlamentarni život jedne lokalne samouprave, ali i da budu upućeni u opšta mesta kada se radi o političkom životu u našem gradu'', veli Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine grada Kikinda.

Učesnici na ''Nedelji parlamentarizma'' biće upoznati sa dobrim delom onoga što rade poslanici u Narodnoj skupštini, kao i lokalni odbornici. Planirano je da se učenici upute u politički život u Srbiji, da im se predoče pravila ponašanja i poslovnik rada sednice. Mentori će im biti članovi Gradskog veća, da bi potom održali i simulaciju lokalne skupštine. Poslednjeg dana učenici će prisustvovati Sednici gradskog parlamenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.