Kikinda: Koncert Milana Prunića Dume za pola veka karijere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2022, 19:20

Kikinda: Koncert Milana Prunića Dume za pola veka karijere

Pola veka izuzetne umetničke, muzičke karijere Milana Prunića Dume biće obeleženo koncertom u Kikindi. Bard vojvođanske muzike prirediće večeras pravo muzičko uživanje za svoje sugrađane, Kikinđane, a koncert u sali kikindskog Narodnog pozorišta počinje u 20 sati.

U pratnji velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodine, slavljenički koncert prilika je da i kikindska publika aplauzima nagradi 50 godina umetničkog rada Milana Prunića Dume, kao i njegovu posvećenost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << negovanju vojvođanske, pre svega tamburaške muzike.

Kao gošće, na koncertu će nastupiti Aleksdandra Padrov, solistkinja Radio televizije Vojvodine i Radio Beograda, i sopran Danijela Jovanović, prvakinja opere SNP.

Mnogo je koncerata i nagrada u prvih 50 godina karijere Milana Prunića Dume, a njegove pesme postale su klasika tamburaškog melosa i pesme za sva vremena. Prisećajući se početaka karijere, Milan Prunić Duma istakao je 1972. godinu i nastup sa tadašnjim legendama narodne muzike u Sali beogradskog Doma sindikata.

"U tadašnjem hramu narodne muzike, ja izlazim na binu, a ne znam gde sam. Bila su to zaista izuzetna imena narodne muzike, kakvih više i nema", prisetio se tadašnje treme i atmosfere Milan Prunić Duma.

"Pevao sam dve pesme, koje me i danas 'proganjaju': 'Po Gradini mesečina sija meka' i 'Gde to kažu ima lepih seka'. To je bio moj početak, a u međuvremenu, kao mlad čovek, tražio sam svoj put. Sada, nakon 50 godina, mogu da kažem da sam ponosan na svoj umetnički rad", rekao je Milan Prunić Duma, na pres konferenciji organizovanoj povodom slavljeničkog koncerta.

Organizator večerašnjeg koncerta je kikindski Kulturni centar, a kako je najavljeno, ulaz se neće naplaćivati.

Ipak, pošto je broj mesta u sali kikindskog Narodnog pozorišta limitiran, ulaznice se mogu preuzeti u Kulturnom centru.

Nažalost, mnogi Kikinđani će ostati uskraćeni za večerašnje muzičko uživanje, pa se nadaju skorašnjoj reprizi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"50 godina muzike, pesme i ljubavi" Milana Prunića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2022, 13:11

Bard vojvođanske muzike, Kikinđanin Milan Prunić Duma, održao je, u Narodnom pozorištu u Kikindi, svoj veliki koncert pod nazivom ''50 godina muzike, pesme i ljubavi". Publika je u dvosatnom programu pogledala slavljenički koncert povodom 50 godina umetničkog rada kikindskog kantautora i interpretatora...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.