Kažu moj brat kupuje latifundije u Vojvodini, a nema plac ni od ara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2020, 18:24

"Kažu moj brat kupuje latifundije u Vojvodini, a nema plac ni od ara"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas kao netačna pisanja pojedinih medija da je njegov brat, Andrej Vučić, vlasnik svog zemljišta u Vojvodini.

"U pojedinim tajkunskim listovima govori se kako je moj brat vlasnik svog zemljišta u Vojvodini, kako kupuje latifundije, a on nema plac ni od jednog ara nigde u Vojvodini", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara povodom novih kampanja protiv članova njegove porodice.

On je zamolio one koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << te informacije objavili da ga odvedu na jedan plac njegovog brata bilo gde u Vojvodini.

"I naravno me nikada neće odvesti nigde, jer tako nešto ne postoji. Jedna od milion laži za koju su mislili da ako je hiljadu puta ponove da može da prođe", naveo je Vučić.

Kaže da njegovi politički protivnici polaze od sebe, jer, dodaje, znaju šta su radili dok su bili na vlasti i sada zamišljaju kako bi oni krali.

"I onda to kako bi oni krali projektuju na neke druge, normalne, pristojne, poštene ljude, koji samo hoće napredak Srbije", zaključio je Vučić.

Jelisaveta Vasilić: Savet za borbu protiv korupcije prikuplja dokumentaciju o bivšim kombinatima u Vojvodini

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić izjavila je da "pritisci na Savet idu toliko daleko da mu onemogućavaju rad".

"Vlast ili organizacije bliske vlasti umešane su u svaku ozbiljnu korupciju. I zato opstruišu naš rad", rekla je Vasilić za NIN.

Vasilić je rekla i da ovo stručno-savetodavno telo prikuplja dokumentaciju o bivšim kombinatima u Vojvodini.

"Ko god dođe od vojvođanskih paora svi govore da je Andrej glavni u kupovini zemljišta i da sve ide preko njega. Mi to još nismo dokumentovali", rekla je Vasilić.

Ona je istakla da institucije odbijaju da sarađuju, da im ne daju dokumenta i dodala da to ukazuje na potpuni izostanak borbe vlasti protiv korupcije u korist otvorene sistemske pljačke.

Vulin: Sreća pa Andrej nije Đilas, on neće plakati pred kamerama

U saopštenju dostavljenom medijima predsednik Pokreta socijalista Aleksandr Vulin navodi: "Lažovi koji autoritetom institucija u kojima se nalaze pokušavaju da opravdaju svoje laži, lažovi koji nikada nisu pitali šta je sa postupcima protiv Đilasa i ostalih koji su označeni kao nosioci korupcije u izveštaju koji je podnela Verica Barać, kao dokaz korupcije navode da "paori pričaju da je Andrej Vučić vlasnik sve zemlje u Vojvodini", ne kažu koji paori, ne kažu kada su to i kome rekli, ne kažu ni koje zemlje je Andrej vlasnik, samo da su im to rekli"paori".

"Lažovi nisu naveli ni jedan jedini dokaz svojih paorskih priča, a čak su dodali, jadajući se tajkunskom NIN-u, da za njihove tvrdnje "nema dokaza" i za to su optužili institucije ne ostavljajući ni najmanju mogućnost da dokaza nema zato što nema šta da se dokaže, a ne zato što neko nešto krije", izjavio je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

"Osnovna pretpostvaka u našem pravnom sistemu je pretpostavka nevinosti, niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno a dokaze krivice mora da pribavi onaj ko optužuje. To pravilo važi za sve osim za članove porodice Aleksandra Vučića ili za njegove prijatelje. Za takve ljude dokazi nisu potrebni a nevinosti nema, krivi su zato što postoje i sa njima će se tajkunski mediji i članovi raznih saveta obračunavati dokle god budu bili deo života predsednika Vučića i dok god predsednik ne ostane sasvim sam. Andrej Vučić je Aleksandrov brat, i to je njegova optužnica i njegova presuda i neće proći ni jedan dan a da ne pročita neku laž o sebi i svojoj porodici. Sreća pa Andrej nije Đilas, on neće plakati pred kamerama", rekao je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.