Kako se ponašati za volanom u slučaju olujnog nevremena?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2019, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se ponašati za volanom u slučaju olujnog nevremena?

U slučajevima loših vremenskih prilika, jake kiše ili olujnog vetra veoma je važno da vozači budu pažljivi i savesni kako ne bi došlo do neke veće saobraćajne nesreće.

Jučerašnje nevreme u Inđiji paralisalo je gotovo ceo centar, pa su se u nekom momentu stvorile i kilometarske kolone.

U tom slučaju usledilo je i pitanje kako se ponašati za volanom u slučaju vremenskih neprilika.

Inđijčani kažu da izbegavaju vožnju po lošim vremenskim uslovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a ima i onih koji voze, ali vrlo oprezno.

Saobraćaj u takvim uslovima je moguć, ali vozač mora biti vrlo oprezan, najpre da brzinu kretanja prilagodi vremenskim uslovima i stanju na putu, kažu stručnjaci.

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja apeluju na vozače da u slučajevima olujnih nevremena ne pribegavaju vožnji, a ako već moraju da voze, da prilagode vožnju stanju na putu i da drže rastojanje između vozila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.