Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2020, 20:26

Kako napraviti slatku, a zdravu poslasticu?

Kako napraviti slatku, a zdravu poslasticu?

Kada je reč o tradicionalnim poslasticama, baklava, kao poslastica koja je na ove prostore došla zajedno sa seobom Srba i Otomanskom vlašću, definitivno zauzima vodeće mesto. Porodica Dobromirov iz Futoga je otišla korak dalje i odlučila da, pored drugih jedinstvenih kolača koje proizvode, napravi zdravu baklavu.
Ubacivši spontano u svoju prvu proizvedenu baklavu heljdine kore i žut šećer, Milica Banjac Dobromirov je sa suprugom Dušanom, odlučila da pre nepune tri godine osnuje brend i tržištu ponudi jedinstven i raznolik asortiman slatkih, ali zdravih poslastica, među kojima je baklava najpopularnija.
Bračnom paru Dobromirov u pravljenju kolača, sa svim prirodnim sastojcima, pomažu i dve radnice....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.