Kako do upisa imovine Srba koji su živeli na području Bosne i Hercegovine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2022, 23:38

Kako do upisa imovine Srba koji su živeli na području Bosne i Hercegovine

Upis imovine Srba, koji su živeli na području Bosne i Hercegovine je veoma važan korak u ostvarivanju njihovog prava, a koliko je to značajno potvrđuje i podatak da njih 400.000 trenutno živi u Srbiji, najviše na području Vojvodine.

Koliko bi ta procedura bila pojednostavljena, otvorene su kancelarije za pružanje besplatne pravne pomoći u Novom Sadu i Beogradu, s tim da će od značaja biti i tribine. Večeras je u Novom Sadu održana prva u nizu.

U Bosni i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Hercegovini je do rata živelo nešto više od pola miliona Srba, a sada ih je deset puta manje. Upis imovine za oko 400.000 raseljenih lica je veoma složen postupak, imajući u vidu da usklađivanje zemljišnih knjiga u BiH ne prati i blagovremeno obaveštavanje Srba, vlasnika nekretnina, jer se javni pozivi objavljuju u lokalnim javnim glasilima, čime se povećava rizik da izgube svoju imovinu.

Veliku pomoć u ostvarivanju imovinskog prava, građani će imati u nedavno otvorenim Kancelarijama za pružanje besplatne pravne pomoći u Beogradu i Novom Sadu, kao i na tribinama, naglašavaju u Fondu za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu.

Pored Novog Sada, tribine su planirane i u Subotici, Kikindi i Somboru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.