Jokić igra u životnoj formi, solidna partija Bjelice, Dončić zasenio Moranta (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2022, 07:31

Jokić igra u životnoj formi, solidna partija Bjelice, Dončić zasenio Moranta (VIDEO)

Košarkaši Denvera pobedili su Detroit 117:111 uz još jednu dominantnu partiju Nikole Jokića. Jokić igra u životnoj formi, a Nagetsi su konačno to iskoristili i upisali trijumf u utakmici u kojoj se to od njih i očekivalo.

Nikola nije uspeo da zabeleži peti uzastopni tripl-dabl čime bi došao na korak do rekorda NBA lige, ali je po običaju predvodio svoj tim do uspeha.

Najbolji srpski košarkaš na parketu je proveo 36 minuta i za to vreme postigao 34 poena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (12/19 iz igre, 1/6 trojke, 9/10 slobodna bacanja), uz devet skokova, osam asistencija, dve ukradene lopte i jednu blokadu.

NBA liga – rezultati:

Toronto reptors –Portland trejlblejzers 105:114

Majami hit– Los Anđeles lejkers113:107

Orlando medžik– Čikago buls114:95

Šarlot hornets –Atlanta hoks 91:113

San Antonio spars –Filadelfija seventisiksers 109:115

Dalas meveriks– Memfis grizlis104:91

Denver nagets– Detroit pistons117:111

Minesota timbervulfs– Bruklin nets136:125

Golden Stejt voriors– Juta džez94:92

Ekipa iz Kolorada imala je inicijativu od početka susreta i bila rešena da upiše trijumf nakon promenljivih rezultata u prethodnom periodu, ali je Detroit dobro parirao u prvom poluvrmenu.

Na odmor su oba tima otišla u potpunom egalu (60:60), da bi domaćin pitanje pobednika rešio u trećoj deonici.

U finišu tog dela igre "grumenje" je otišlo na maksimalnih +16, Pistonsi su stigli do izjednačenja u finišu, ali je onda odgovornost preuzeo Jokić i doneo pobedu Denveru.

Lopta je u završnici svake akcije bila u njegovim rukama, rivali su ga zaustavljali faulovima, a on je sa linije penala vezao šest poena i slomio otpor Detroita.

Vil Barton je dodao 14 poena (6/11 iz igre), jedan više od Erona Gordona. Novi-stari centar Demarkus Kazins je debitovao sa dva poena (1/7 iz igre), šest skokova i jednom asistencijom.

Na drugoj strani su čak četvorica igrača ubacila po 18 poena - Ajzeja Sjuart, Kejd Kaningem, Kori Džozef i Trej Lajls.

Denver je šesti na tabeli Zapada sa skorom 24-21, dok je Detroit tek 14. tim Istočne konferencije sa 11 pobeda i 35 neuspeha.



Jokić: Sve dok pobeđujemo i meni je dobro

Nikola Jokić je odigrao još jedan odličan meč u redovima Denver Nagetsa. Po završetku susreta u intervjuu na terenu, Nikola je rekao da je očekivao bolju igru ekipe u finišu, ali i da je zadovoljan što se sve dobro završilo.

"Nije bilo lako doći do pobede, imali smo veliku prednost na kraju treće i početkom poslednje četvrtine. Ta poslednja deonica nije bila onakva kako želimo da igramo. Trebalo je da je dobijemo lako, ali oni su težak protivnik. Drago mi je da smo ipak uspeli da dobijemo utakmicu", rekao je Jokić.

Pohvalio je publiku zbog velike podrške.

"Publika nam je mnogo pomogla, uvek je zadovoljstvo igrati pred vama. Tako je svako veče. Hvala vam što ste došli i podržali nas. Ono što je važno, moramo da zaštitimo svoj teren, da tu pobeđujemo", naglasio je centar Denvera.

Nije uspeo da postigne tripl-dabl, ali je u celini zadovoljan kako igra trenutno.

"Osećam se dobro, pogotovo u poslednje vreme, šut me je služio, čini mi se da sam i malo agresivniji na terenu. Sve dok pobeđujemo, i meni je dobro".

Damarkus Kazins je debitovao u dresu Denvera, Nikola je izneo i prve utiske o njemu.

"Teško je odmah reći, posebno jer smo duboko u sezoni i svakako će mu trebati vremena da se adaptira. Ne sumnjam da će biti dobar, pogađaće šuteve, Kaz će biti dobar za naš tim", zaključio je Jokić.

Bogdanović promašio šut za pobedu nad Voriorsima, Dončić zasenio Moranta

Košarkaši Golden Stejt voriorsa ostvarili su još jednu tesnu pobedu, ovoga puta u derbiju sa Jutom džez, rezultatom 94:92. "Ratnici" su potvrdili da se polako vraćaju u formu sa početka sezone, ali su imali sreće jer je u samoj završnici Bojan Bogdnaović promašio šut za pobedu. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica učestvovao u trijumfu sa šest poena.

Ekipa Stiva Kera polako pronalazi ritam koji je krasio do Nove godine, a sada je pobeđena Juta u duelu koji je obeležio veoma mali broj poena.

Razlog tome je i katastrofalno šutersko veče Stefena Karija, koji je pogodio samo jednu trojku iz čak 13 pokušaja, što mu je jedan od najlošijih učinaka u čitavoj karijeri.

Sam finiš meča bio je veoma neizvestan, Bojan Bogdanović je vratio "džezere" u igru posle minusa od pet poena, ali je u poslednjim sekundama promašio trojku i propustio da gostima donese pobedu.

Džordan Pul je predvodio Voriorse sa 20 poena, Endrju Vigins je ubacio 14, dok je spomenuti Kari završio samo sa 13 (5/20 iz igre). Nemanja Bjelica je na terenu proveo nešto više od 20 minuta, a imao je šest poena, uz po četiri skoka i asistencije.

Bojan Bogdanović je bio najbolji kod gostiju sa 21 poenom i osam uhvaćenih lopti, dok je Rudi Gober zabeležio dabl-dabl (12 poena i 18 skokova).

Golden Stejt je drugi na Zapadu sa 34-13, Juta je sa 30-17 na četvrtoj poziciji.



Luka Dončić predvodio je Dalas meverikse do trijumfa nad Memfis grizlisima 104:91.

Dalasu je ovo 11. trijumf na poslednjih 13 mečeva, dok je forma Memfisa u blagom padu i ovo mu je treći poraz na poslednjih šest susreta.

Dončiću je pripao košgeterski obračun sa Dža Morantom, pošto je duel završio sa 37 poena (13/25 iz igre, 2/7 trojke), a imao je i 11 skokova i devet asistencija. Pratio ga je Kristaps Porzingis sa 15 poena, dok Bobana Marjanovića ponovo nije bilo u timu "teladi".

Spomenuti Morant je očekivano bio najbolji među "grizlijima", ubacivši 35 poena i uhvativši 13 lopti.

Dalas peti na tabeli Zapadne konferencije sa 27 pobeda i 20 poraza, dok je Memfis dve pozicije iznad sa učinkom 32-17.

Pobede su još ostvarili Majami hit, Orlando medžik, Portland trejlblejzersi, Atlanta hoksi, Filadelfija seventisiksersi i Minesota timbervulvsi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.