Jedna od najboljih gimnastičarki svih vremena o položaju tog sporta u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2019, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna od najboljih gimnastičarki svih vremena o položaju tog sporta u Srbiji

Potpredsednica Svetske gimnastičke federacije (FIG), Neli Kim nalazi se u poseti Srbiji. Domaćin višestrukoj olimpijskoj šampionki danas bio je i Novi Sad.

Osvajačicu zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. i Moskvi 1980. ugostilo je i Sokolsko društvo "Vojvodina".

Jedna od najboljih gimnastičarki svih vremena izrazila je zadovoljstvo što ima priliku da unapredi položaj gimnastike u našoj zemlji.

"Želela bih da zahvalim svima na pozivu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da posetim gimnastičke klubove u Srbiji. U Beogradu sam posetila klub koji se bavi ritmičkom gimnastikom, a sada imam priliku da vidim i mušku selekciju Srbije. Takođe vidim dosta dece", rekla je Neli Kim.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez najavio je pomoć kako bi se uslovi za rad u gimnastici poboljšali.

"Nadam se da ćemo i sledeće godine uspeti da i značajnija sredstva odvojimo za što bolje uslove koje treba da stvorimo mladim i budućim šampionima"

Sokolsko društvo "Vojvodina" u decembru organizuje i tradicionalni memorijalni turnir "Lazar Krstić i Marica Dželatović", a podršku će dati i svetska kuća gimnastike.

"Da bismo se našli u kalendaru FIG-a kao zvanično takmičenje, morali bismo da sve sprave za mušku i žensku gimnastiku koje su sertifikovane. One su u vrednosti negde oko 500.000 evra. Svetska gimnastička federacija je prepoznala interes za samo takmičenje", rekao je predsednik SD "Vojvodina", Miroslav Kovačev.

Članovi sokolskog društva "Vojvodina" imali su priliku da vide i osvrt na bogatu karijeru Neli Kim. Nekadašnja reprezentativka Sovjetskog saveza je na Olimpijskim igrama u Montrealu za svoj nastup dobila ocenu deset.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.