Jedinstveni brend sveća - sojin vosak pomešan sa jedinstvenim mirisima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2020, 20:37

Jedinstveni brend sveća - sojin vosak pomešan sa jedinstvenim mirisima

U poslednje vreme sve više mladih teži da pokrene kreativan i jedinstven biznis, koji će im doneti dodatne prihode, a pogotovo u trenutnoj situaciji kada je izvor zarade neizvestan. Mirisi jedinstvenih sveća koje ručno pravi Đanina Palić već dve godine osvajaju domove mnogih, a sojin vosak i eterična ulja, note su koje njene sveće čine jedinstvenim u moru drugih.

Mango i ljiljan sa Tajlanda, žvaka, čokolada, bundeva i niz drugih eteričnih ulja, autentični su mirisi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji se osete čim se zakorači u Đaninu kuhinju. Nakon završene gastronomije i sa dugogodišnjom željom da se bavi poslastičarstvom, ta mlada Novosađanka je pre dve godine pomešala sojin vosak sa jedinstvenim mirisima i za kratko vreme stvorila brend sveća koji danas promoviše na društvenim mrežama.

"Ja volim kreativan rad i uvek tražim nešto novo da naučim i tako sam došla na sveće. Bilo je između sapuna i sveća i onda kao sapuni su teži možda zbog hemije i reko onda hajde da probamo sveće. I onda ta ljubav prema poslastičarstvu i svećama sam stavila u jedno i tako je ispalo ovo", kaže Đanina Palić.

Kroz konstantno usavršavanje i osluškivanje potreba mušterija, Đanina danas ima oko 20 jedinstvenih sveća. Zbog ljubavi prema nakitu, koju je nasledila od roditelja, sveće dekoriše poludragim kamenjem, a veliku pažnju privlače i one koje ne samo da mirišu na kolače, već tako i izgledaju. Ističe da autentičnosti doprinosi i sojin vosak koji je zdraviji.

"Prvo počinje od ideje i onda tek sve ostalo ide posle. Merim vosak, otapam vosak, merim temperaturu, dodajem boju, dodajem miris, izlivam u kalup i onda dodajem cveće šljokice i kamenčiće, šta god treba. Sojin vosak nema te neke sitne toksična isparenja koje, na primer, ima parafinski vosak i on sporije gori i samim tim sveća duže traje, a i veganski je", dodaje ona.

Kroz osmeh naglašava da mnogi zbog mirisa pomisle kako su sveće jestive i dodaje da joj je najveća satisfakcija kada se ljudi vraćaju i pri povratku povedu i prijatelje sa sobom.

"Najjeftinije su 250 dinara, to su ove male, što izgledaju kao mali kapkejk i idu do 500, to su one veće tortice, veća količina, kao na primer ovaj kuglof, jer ipak ide veća količina voska i samim tim se zbog toga cena menja", ističe Đanina.

Kreativna Novosađanka pravi sveće i po željama mušterija, koje je svakodnevno kontaktiraju na instagramu i fejsbuku. Đanina ima u planu da proširi svoj biznis, pronađe prostor za radionicu i jednog dana hobi pretvori u primaran posao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.