Otvoren javni poziv: Bespovratno 6 miliona evra za inovacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 04:55

Otvoren javni poziv: Bespovratno 6 miliona evra za inovacije

Domaća preduzeća od danas imaju novu priliku da se prijave na javni poziv Fonda za inovacionu delatnost za bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od šest miliona evra.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović najavio je da startap kompanije i timovi mogu da konkurišu sa inovacionim idejama za bespovratna sredstva u visini od 80.000 evra, dok mala i srednja preduzeća mogu da konkurišu za bespovratna sredstva do 300.000 evra.

Ministar je istakao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se prijave za javni poziv podnose na sajtu Fonda za inovacionu delatnost i da je ceo postupak digitalizovan, bez potrebe podnošenja bilo kakvih papirnih dokumenata.

On je naveo da će Javni poziv biti otvoren do 31. avgusta u 15 sati.

Detaljna uputstva za prijavu dostupna su na internet prezentaciji Fonda za inovacionu delatnost.

U prethodnom javnom pozivu, Fond za inovacionu delatnost je podršku za razvoj inovacija, u iznosu od pet miliona evra, dodelio za 35 projekata.

Kako se navodi u saopštenju Fonda, kroz nezavisan proces selekcije odabrano je 22 projekta mladih preduzeća i startap timova i 13 zajedničkih projekata preduzeća i naučnoistraživačkih organizacija.

Podržani su oni projekti koji imaju sposoban tim, inovativni potencijal, održivu konkurentsku prednost i jasne razvojne planove, kao i dovoljno kvaliteta da se takmiče na međunarodnom tržištu.

Uređaj na bazi senzora za profesionalne pijaniste, softversko rešenje za optimizaciju i kontrolu energetske potrošnje u zgradama i postrojenjima, nova tehnologija za proizvodnju i obradu tartufa, zatim mobilni EKG uređaj za detektovanje simptoma srčanog udara, ultrazvučni senzor i softver za detekciju curenja naftovoda, samo su neki od podržanih projekta, koji će se u narednom periodu razvijati.

Sredstva za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija su obezbeđena iz budžeta Republike Srbije, sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a kroz Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja (na osnovu sporazum o zajmu sa Svetskom bankom).

Na internet stranici Fonda za inovativnu delatnost objavljen je pregled svih projekata podržanih u prethodnom javnom pozivu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.