Javna radijska emisija na rumunskom jeziku u Studiju M

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2019, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javna radijska emisija na rumunskom jeziku u Studiju M

Povodom obeležavanja sedamdeset godina od osnivanja Radio Novog Sada, redakcija programa na rumunskom jeziku će 3. novembra u 12 časova u novosadskom Studiju M (Ignjata Pavlasa 3) prirediti snimanje javne radijske emisije na rumunskom jeziku.

U okviru programa nastupiće više od dvadeset afirmisanih vokalnih i instrumentalnih solista iz Srbije i Rumunije.

U emisiji će gostovati predstavnici rumunske nacionalne zajednice, bivše kolege koje su svoje bogato novinarsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iskustvo stekle upravo radeći u RTV-u, a program je koncipiran kao retrospektiva sedam decenija postojanja programa na rumunskom jeziku.

Uoči emisije, u 11 časova, biće upriličeno predstavljanje monografije "Sedamdeset godina redakcije programa na rumunskom jeziku", autora Lučijana Marine.

U gornjem holu Studija M, posetioci će imati priliku da u periodu od 10 do 12 časova pogledaju izložbu naivnog slikarstva iz Uzdina i narodnih rukotvorina i kulinarskih specijaliteta koji su karakteristični za rumunsku nacionalnu manjinu, a pripremile su je članice udruženja žena iz Banata.

Ulaz na događaj je besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.