Izložbena prodaja ručnih radova Kola srpskih sestara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2019, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložbena prodaja ručnih radova Kola srpskih sestara

Kolo srpskih sestara, počelo je danas izložbenu prodaju ručnih radova pod nazivom "Otvorena vrata", koja će trajati do petka.

Ukrasni predmeti, čipka i vez, samo su neki od artikala koje ovih dana možete da kupite u prostorijama "Kola srpskih sestara".

Cilj prodaje jeste da se prikupi novac za humanitarnu pomoć najugroženijima, pre svega deci i starima.

"Za ovaj vid pomoći smo se odlučili iz dva razloga. Prvo mi negujemo trdicionalnu narodnu radinost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i narodnu umetnost, a kao drugo, to je naš rad, znači mi našim radom hoćemo da pomognemo druge", kaže Marija Bulić, iz Kola srpskih sestara.

Članice tog udruženja, bave se i obukom u vezu, pletenju i heklanju. Trenutno se obuka održava u Begeču i dostupna je za sve, a sledeće srede počinje i škola veza.

"Kreativnost koju žena ima, koja joj je oduzeta ovom, da tako kažem industriskom proizvodnjom i tako dalje je potrebna svakoj ženi jer se ona na taj način umetnički izražava", kaže Bulić.

Iako su satkani od mnogo truda, rada i volje, zainteresovanost za ručni rad i pored pristupačne cene, veoma je mala. Ipak, to ne obeshrabruje članice uduruženja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.