Izložba Pink and Red u Galeriji Suluv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2019, 05:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Pink and Red" u Galeriji Suluv

U Galeriji SULUV večeras u 20 časova, biće otvorena izložba "Pink and Red" Vanje Novaković. Izložba će trajati do 2. maja.

Pink and Red otvara uvid u savremene procese materijalizacije kao i u problematike poimanja originalnosti koje pokreće pojava digitalnih tehnologija. Radovi ispituju odnos digitalnog i tradicionalnog procesa slikanja, osvrću se na materijalizaciju digitalnog i ispituju šta je original i kako original prepoznajemo?

U digitalnoj slici izostaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trag tela što ukazuje na drugačiji proces stvaranja slike nego u tradicionalnom slikarstvu. Takođe, korišćenjem digitalnih medija poput tv ekrana i digitalne štampe drugim štampačima, radovi ispituju mogućnosti materijalizacije ali i mogućnosti reprodukcije.

Na ovaj način dobijena serija printova otvara poziciju greške koje nastaju prilikom procesa štampe. Autorka za osnovu uzima digitalnu skicu koju reprodukuje u različiim medijima kako bi ukazala na neuhvatljiv original u savremenom dobu, a samim tim i na razliku između njega i reprodukcije.

Diplomirala na Katedri za nove likovne medije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Kroz radove preispituje konstrukcije identiteta u medijskoj i internet kulturi kao i ženski identitet kroz lično iskustvo. Takođe, istražuje mogućnosti multipliciranja i reprodukcije koje su digitalni mediji omogućili i odnos digitalnog i analognog.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izložba "Pink and Red" Vanje Novaković od danas u Galeriji SULUV

Izvor: Radio 021, 22.Apr.2019

Izložba "Pink and Red" Vanje Novaković biće otvorena danas, 22. aprila u Galeriji SULUV...Otvaranje izložbe je u 20 časova, a postavka se može pogledati do 3. maja...O izložbi:.."Pink and Red" otvara uvid u savremene procese materijalizacije kao i u problematike poimanja originalnosti koje pokreće...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.