Izložba Kako (sam) u svetu koji se menja?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2018, 05:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Kako (sam) u svetu koji se menja?"

Izložba "Kako (sam) u svetu koji se menja?" održaće se danas u 18 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg (Antona Čehova 4).

Izložba se održava u okviru Festivala mentalnog zdravlja, a čine je likovni i grafički radovi učenika Škole za dizajn „Bogdan Šuput" i članova udruženja Daun Novi Sad.

Izložba stavlja u fokus potrebe mladih i njihovu viziju života i odrastanja u savremenom svetu.

Pored autora izložbe, predstavnika Instituta za javno zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vojvodine, Škole za dizajn „Bogdan Šuput" i Udruženja Daun Novi Sad, otvaranju izložbe prisustvovaće i prof. dr Zoltan Horvat, član Gradskog veća zadužen za zdravstvo i/ili načelnica Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada, Dragana Kojadinović.

Nakon otvaranja izložbe u Dvorani Eđšeg nastavlja se program Festivala mentalnog zdravlja projekcijom filma „Priča iz komšiluka" u produkciji Doma „Čurug".

O filmu: Priča iz komšiluka je priča o ljudima koji su u specifičnim životnim okolnostima postali meštani bačkog sela Čurug, ali koji su svojim osobenostima i prihvatanjem podrške, a onda i uklapanjem u okolinu pokazali da život ljudi sa mentalnim poteškoćama može da bude daleko kvalitetniji od onoga što socijalni sistem većine zemalja u okruženju nude kao rešenje. Stanovanje u zajednici uz podršku, inventivan je i kreativan poduhvat pojedinca, koji, nažalost, funkcioniše kao pilot projekat i strepi za finansijsku budućnost, iako je od grupe korisnika i štićenika stvorio porodice stanara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.