Đak generacije pa inženjer telekomunikacija, ali rodnu Crepaju ne da ni za Švedsku ni za Ameriku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2020, 10:25

Đak generacije pa inženjer telekomunikacija, ali rodnu Crepaju ne da ni za Švedsku ni za Ameriku

Dragan Andrejević je inženjer telekomunikacija. Studirao je i radio u Americi i Švedskoj, ali je ipak odlučio pre sedam godina da se vrati u svoje rodno mesto Crepaju i od tada se uspešno bavi poljoprivredom.

Posle završene srednje škole u Beogradu gde je bio đak generacije, Dragan Andrejević upisao je fakultet za telekomunikacije i nakon par godina otišao u Ameriku da nastavi studije.

Plan mu je bio da tamo ostane ali se ubrzo predomislio, došao u Srbiju i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << diplomirao sa prosečnom ocenom 9. Pokušao je još jednom da ode na rad u inostranstvo, ovoga puta u Švedsku. I odatle se vratio posle pola godine u svoje rodno mesto Crepaju gde se sada uspešno bavi poljoprivredom.

"Kada sam video kako izgleda život u inostranstvu, rad i odnos prema ljudima koji su došli odavde, shvatio sam da sam ipak ovde svoj na svome. Iako ponekad nije lako, smatram da poljoprivreda ima budućnost, pogotovo ovde kod nas", rekao je Dragan Andrejević.

Dragan se već sedam godina bavi ratarskom proizvodnjom, gaji uglavnom šećernu repu, kukuruz i soju. Ima i povrće u plastenicima. Plasira ga na veliko, a prodaje i na Palilulskoj pijaci u Beogradu. O poljoprivredi je učio od starijih, dosta je čitao, svakodnevno se edukovao i tražio savete stručnjaka. To je dovelo do dobrih rezultata koje sada postiže. U poslu mu pomaže supruga Antonela koja takođe ima fakultetsku diplomu, završila je DIF.

"Nadam se da ćemo za 5 do 10 godina povećati površine, obnoviti mehanizaciju, a što se tiče plastenika nadam se da ćemo duplirati površine pod plastenicima i automatizovati što je više moguće. Da navodnjavanje bude automatizovano, zatvaranje vrata na plastenicima i da uvodimo nove tehnologije", dodao je Andrejević.

Dragan kaže da mu ni jednog trenutka nije žao što se ne bavi telekomunikacijama, jer radi ono što voli. Sebe vidi u poljoprivredi i smatra da uz odgovarajući trud i strpljenje njegova porodica može sasvim lepo da živi od ovog posla.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.