Italijani zainteresovani za građevinarstvo u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2018, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani zainteresovani za građevinarstvo u Vojvodini

U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, danas je u Skupštini AP Vojvodine održan stručni skup pod nazivom "Novi trendovi u građevinarstvu".

Skup posvećen novim tehnologijama gradnje, savremenim materijalima i održivom građevinarstvu, otvorio je resorni sekretar Nenad Grbić, koji je istakao da je današnje okupljanje, pre svega motivisano potrebom za novim rešenjima u cilju unapređenja građevinarstva.

"Sekretarijat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je želeo da na ovaj načinu doprinese i  povezivanju italijanske kompanije "Metal.Ri", koja je tehnologije gradnje nosačima betonskih stubova zaštitila patentom u EU, sa našim projektantskim kućama i predstavnicima Fakulteta tehničkih nauka", izneo je Grbić i naglasio da je za Pokrajinsku vladu značajno to što ova kompanija namerava da uloži u fabriku na teritoriji naše pokrajine, i samim tim otvori prostor i za nove dobavljače i nova radna mesta.

Grbić je istakao značaj ovakvih stručnih okupljanja, koja su po njemu najbolja mesta za razmenu znanja, kao i mogućnost  za ostvarivanje  saradnje u oblasti građevinarstva. On je naglasio da Sekretarijat želi da pruži podršku racionalnim rešenjima, čiji su benefiti smanjenje troškova, brža gradnja i ujedno podizanje nivoa bezbednosti građevinskih objekata.

Vito Rici, vlasnik kompanije "Metal.Ri", koja je usavršila sistem kombinovane gradnje i proizvodnju betonskih greda, predstavio je učesnicima savetovanja  tehnologiju gradnje koja je značajnije brža od klasične,  a koju ova kompanija koristi u izgradnji zgrada, mostova, tržnih centara i drugih objekata. Rici je naveo da je najvažnije da se stručna lica u našoj zemlji upoznaju sa rešenjima u načinu gradnje ove italijanske kompanije i da ga prihvate. Sledeći krak bio bi otvaranje jedne ili dve fabrike koje bi služile na obostranu korist, kako državi i građanima Srbije tako i vlasnicima kompanije.

Učešće u današnjem okupljanju uzeli su i predstavnici Fakulteta tehničkih nauka, koji su predstavili aktuelnu situaciju u našem građevinarstvu i  održivoj gradnji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.