Ističe rok za besplatno preuzimanje licenci za profesionalne vozače

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2019, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ističe rok za besplatno preuzimanje licenci za profesionalne vozače

Krajem godine ističe rok za besplatno preuzimanje licenci za profesionalne vozače, neophodne za međunarodni transport. U Srbiji je te sertifikate uzelo 6 hiljada, od 150 hiljada, koliko se procenjuje da ih ima, a u Novom Sadu licence je dobilo 6 stotina vozača.

S obzirom na to da je samo mali broj vozača preuzeo svoje sertifikate, u auto-moto klubu "Novi Sad", očekuju da će se krajem godine stvoriti gužve, zbog čega neće imati vremena da obrade sve zahteve.

Vozači >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kamiona i autobusa još uvek ne znaju da imaju mogućnost besplatno da preuzmu licence. Zbog toga je za osam meseci, koliko se izdaju, samo 600 sertifikata preuzeto u Novom Sadu, tvrde u Auto-moto klubu. Međutim, u Poslovnom udruženju "Međunarodni transport" kažu da bi veći broj vozača došao do licenci ukoliko bi se za njihovu izradu pobrinula preduzeća.

Licenca važi pet godina, tokom kojih će vozači imati obavezu da odslušaju dodatne časove obuke. Nastavu će najverovatnije plaćati preduzeća u kojima su vozači zaposleni.

Pravo na besplatnu licencu imaju svi vozač,i koji do 29-og decembra polože vozački ispit za C i D kategoriju, objašnjava Mandić. Oni koji nakon nove godine budu polagali vozački ispit, licencu će dobiti tek kada odslušaju dodatnih 140 časova i polože obuku. Trenutno, za licencu se podnosi kopija lične karte, vozačke dozvole i uplatnice sa plaćenim taksama za izradu kartice, čiji je ukupan iznos 6.080 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.