Institutu za onkologiju još dva linearna akceleratora za zračenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2019, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Institutu za onkologiju još dva linearna akceleratora za zračenje

Institut za onkologiju Vojvodine uskoro će imati još dva linearna akceleratora za zračenje. U institutu vеruju da tokom naredne godine praktično ne bi trebalo da bude listi čekanja za zračenje.

Isporuka dva nova aparata počela je danas. Nakon toga, počinje montaža aparata koju će obaviti zaposleni u firmi koja je i proizvođač aparata.

Sa ova dva aparata u Kamenici će ih biti ukupno šest. U institutu veruju da će, kada svi aprati počnu da rade punim kapacitetom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti moguće potpuno eliminisati liste čekanja za zračenje.

Renoviranje bunkera u kojima će biti novi aparati i kupovinu opreme finansirali su Pokrajinska vlada i Evropska banka, a ukupna vrendost projekta je oko šest i po miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.