Jeftini stanovi i za prosvetare, medicinare...?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeftini stanovi i za prosvetare, medicinare...?

Ukoliko se projekat izgradnje jeftinih stanova za bezbednjake pokaže uspešnim nakon godinu ili dve, mogao bi da se proširi i na druge zaposlene u javnom sektoru, poput prosvetnih, zdravstvenih radnika, saznaje Blic.

U pisanom izdanju beogradski dnevnik prenosi izjavu ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, koja kaže da država ni jednog trenutka "ne zatvara vrata drugima", odnosno da će se, nakon godinu ili dve videti kako projekat izgradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jeftinih stanova ide, posle čega bi se mogao proširiti.

"Daleko smo od toga da će to važiti samo za snage bezbednosti. Počeli smo sa njima, jer tih ljudi ima 30.000 i oni nemaju i nisu imali nikakve mogućnosti da reše svoje stambeno pitanje. Moramo da vidimo kako će se realizovati ovaj projekat, jer ovo je sada model koji može da se primeni i na neke druge kategorije stanovništva", rekla je Mihajlovićeva.

Za sada je predviđeno da stanovi za pripadnike bezbednosnih snaga budu izgrađeni u šest gradova, a za te će stanove moći da konkurišu pripadnici MUP, Ministarstva odbrane, Vojske, BIA, i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

I prosvetari traže jeftine stanove

Forum srednjih stručnih škola Beograda uputio je inicijativu Ministarstvu prosvete da se i zaposlenima u prosveti omogući kupovina stanova po povoljnim uslovima, kao što će tu priliku imati pripadnici vojske, policije, zaposleni u Bezbednosno-informativnoj agenciji i Upravi za izvršenje sankcija.

Predsednik ovog sindikata Milorad Antić rekao je za Danas da je ideja potekla od članova koji smatraju da i oni imaju pravo da konkurišu za kupovinu stanova po povoljnim uslovima.

"Obrazovanje je stub svakog društva, a policija i vojnici su potekli iz naših učionica. Zaposleni u prosveti su nezadovoljni svojim materijalnim položajem, mnogi nemaju rešeno stambeno pitanje i sa takvim statusom odlaze u penziju", rekao je Antić.

Zbog toga smo, dodao je, tražili da ministar našu inicijativu iznese pred Vladu Srbije i da se naš zahtev uvrsti u lex specialis za izgradnju stanova.

Ministarstvo prosvete se sindikatu za sada samo zahvalilo na predlogu.

List podseća da je sličan zahtev ranije podneo Savez samostalnih sindikata Srbije, a iz Vlade je odgovoreno da će, ako prva faza sa jeftinim stanovima bude uspešna, projekat biti proširen za sve koji su zainteresovani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Danas: I prosvetari traže jeftine stanove

Izvor: N1 televizija, 22.Maj.2018

Forum srednjih stručnih škola Beograda uputio je inicijativu Ministarstvu prosvete da se i zaposlenima u prosveti omogući kupovina stanova po povoljnim uslovima, kao što će tu priliku imati pripadnici vojske, policije, zaposleni u Bezbednosno-informativnoj agenciji i Upravi za izvršenje sankcija,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.