Humanitarni trening za Teodoru, devojčicu koja se bori sa tumorom na mozgu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2020, 06:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni trening za Teodoru, devojčicu koja se bori sa tumorom na mozgu

Fight club Gym 13 organizuje sutra u hali 3 Novosadskog sajma humanitarni trening za Teodoru Andrić (2016). Trening će trajati od 20 do 22 časa, a svi koji žele da se oprobaju u MMA, kikboksu i BJJ mogu prisustvovati treningu. Takođe tom prilikom skupljaju novčanu pomoć za lečenje Teodore.

Teodora je rođena kao zdrava beba, sa ocenom 10/10, unela je radost i sreću u porodicu, ali na žalost, sreća je kratko trajala.

Već sa tri meseca života javljaju se prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << simptomi bolesti u vidu slabog napredovanja i povraćanja. Ubrzo joj je dijagnostifikovana poražavajuca dijagnoza – tumor na mozgu veličine tri centimetra.

Tada kreće borba za njen život. Operisana je sa četiri meseca u Kliničkom Centru Srbije. Nakon operacije dolazi do niza komplikacija, Teodora ostaje na intenzivnoj nezi petnaest dana, na aparatima za disanje.

Novi šok nastaje kada je donose na odeljenje gde je primećeno da više ništa ne prati pogledom. Ubrzo nakon toga porodica saznaje da je izgubila vid na oba oka 100 odsto. Kontrolni magnet rađen dva meseca posle operacije ukazuje na recidiv, gde je tumor dostigao veličinu od četiri centimetra i drop metastaze duž cele kičme, kao i pojava ciste na levoj strani mozga velicine pet centimetara. Konzilijum odlučuje da se krene sa primenom hemioterapija, koje su trajale nepune dve godine.

Poslednji magnet ukazuje da postoji promena u strukturi tumora, zbog čega je neophodno dalje testiranje i dijagnostika, i eventualno započinjanje nove terapije u inostranstvu.

Teodora ne priča, ne hoda, čak se ne oslanja ni na noge. Od skoro je počela da sedi zahvaljujući fizikalnim vežbama, ima problema sa hormonima, redovno se kontroliše kod neurologa, onkologa, neurohirurga, endokrinologa i fizijatra.

Pomozimo Teodori da prikupi potrebna sredstva za nastavak lečenja, jer ona nakon svega ima snage da se bori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.