Humanitarni ponedeljak na Štrandu za Lazara Arsenića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 13:03

"Humanitarni ponedeljak" na Štrandu za Lazara Arsenića

U ponedeljak 10.05. je u okviru akcije "Humanitarni ponedeljak" za osmogodišnjeg Lazara Arsenića prikupljeno 37.440,00 dinara, pa će se akcija prikupljanja sredstava ponoviti u ponedeljak 17.05. Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Osmogodišnji Lazar Arsenić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Novog Sada je sa nepune dve godine dobio dijagnozu autizma, od tada kreće sa defektološkim i logopedskim tretmanima. Psihološkim testiranjem 2017. godine Lazar dobija dijagnozu umerene retardacije, jedina nada su tretmani matičnim ćelijama koji stimulišu „uspavane“ delove mozga i pomažu pri govoru. Za autizam ne postoji lek, ali se slika stanja deteta može ublažiti intenzivnim tretmanima koji su izuzetno skupi.

Ovim putem JKP "Gradsko zelenilo" obaveštava građane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.