Srbija pod crvenim meteoalarmom - pašće mnogo snega, na severu i ledena kiša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2019, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pod crvenim meteoalarmom - pašće mnogo snega, na severu i ledena kiša

Skoro svi delovi Srbije danas su pod crvenim meteoalarmom, koji će biti na snazi do sutra jer se predviđaju velike količine padavina za 12 sati, koje će dodatno povećati ukupnu količinu snežnog pokrivača, rekao je danas meteorolog RHMZ-a Nedeljko Todorović.

On je za Jutarnji program TV Prve rekao da je slab sneg već počeo da pada na jugu i jugoistoku zemlje, a u toku dana, odnosno od podne stići će i do ostalih krajeva zemlje.

U početku će, kaže, to biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sneg slabijeg intenziteta, ali će se on pojačati.

"Te snežne padavine trajaće od popodneva, tokom noći, do sutra ujutro. Zato je zato RHMZ objavio meteoalarm sa crvenim upozorenjem", rekao je Todorović i objasnio da se radi o opasnim vremenskim prilikama u određenom vremenskom periodu.

"Dato je i dodatno upozorenje na ukupnu količinu snega, na području cele Srbije, 15 do 30 centimetara, negde do 40 cm novog snega, što važi za više predele. Najmanje će ih biti na krajnjem severu zemlje. U Beogradu bi to bilo između 15 i 30 centimetara novog snega, odnosno 30 - 40 ukupnog snega", kazao je Todorović.

Republički hidromereorološki zavod objavio je danas upozorenje na obilne snežne padavine, koje se očekuju do kraja dana, u toku noći i sutra ujutru.

Do tada će u većini krajeva, osim na severu Vojvodine, doći do povećanja visine snežnog pokrivača za novih 15 do 30, lokalno i preko 40 cm.

Više snega očekuje se u južnim, centralnim i zapadnim krajevima, a zbog pojačanja severozapadnog vetra, doći će do stvaranja snežnih nanosa, ističe u upozorenju.

RHMZ takođe upozorava na ledenu kišu na krajnjem severu Vojvodine, gde se u subotu krajem dana i tokom noći očekuje kiša koja će se ponegde lediti na tlu.

Više o vremenu saznajte ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.