Hazarski rečnik Darjana Hardija iz Ruskog Krstura najbolji master rad na međunarodnom takmičenju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2021, 18:17

"Hazarski rečnik" Darjana Hardija iz Ruskog Krstura najbolji master rad na međunarodnom takmičenju

Darjan Hardi iz Ruskog Krstura, masterant na Akademiji umetnosti, arhitekture i dizajna u Pragu, na smeru Studija za ilustraciju i grafiku, ovih dana je osvojio prvo mesto na međunarodnom takmičenju "Graduation Projects 2020ˮ sa svojim master radom – "Hazarski rečnik".

Darjanov master rad je izabran za najbolji od 240 prijavljenih projekata, a u njemu je predstavljena vizuelna postmoderna verzija leksikonskog romana "Hazarski rečnik", jedne od najboljih srpskih knjiga s kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 20. veka, pisca Milorada Pavića.

Međunarodna platforma "Graduation Projects 2020ˮ pretstavlja pregled projekata koju su kreirali diplomirani studenti umetničkih akademija iz srednje Evrope – Češke, Poljske, Slvačke i Mađarske, a osim međunarodne saradnje institucija i organizacija, cilj te platforme je i promocija korišćenja dizajna, kao i potenciranje kreativne industrije i dizajnera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.