Hala na Novosadskom sajmu za 24 sata adaptirana u kovid bolnicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2020, 22:20

Hala na Novosadskom sajmu za 24 sata adaptirana u kovid bolnicu

Hala 1 Novosadskog sajma adaptirana je i pretvorena u privremenu kovid bolnicu za pacijente sa lakšim simptomima.

U saopštenju Grada Novog Sada navodi se da je adaptacija obavljena za 24 sata zajedničkim zalaganjem Grada, Ministarstva odbrane i pripadnika Vojske Srbije, kao i brojnih volontera.

Prilikom obilaska prostora gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar odbrane Nebojša Stefanović su se složili da su u rekordnom roku obezbeđeni uslovi za pristojan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smeštaj i zbrinjavanje pacijenata.

"Ono što je bilo najavljeno, to je i učinjeno za samo jedan dan, tako da je hala na Novosadskom sajmu spremna da radi u narednom periodu kao privremena kovid bolnica. To je prouzrokovano pogoršanjem epidemiološke situacije u ovom delu Vojvodine. Po predlogu pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića, tim Grada Novog Sada je zajedno sa Ministarstvom odbrane obezbedio celokupnu logistiku. Veliku zahvalnost dugujemo vojnicima, kao i volonterima i svima koji su pokazali odgovornost i doprineli da sve bude spremno u najkraćem roku. Postavljen je novi pod u hali, montirana neophodna oprema i obezbeđeni pristojni uslovi za boravak pacijenata, kao i bolničkog osoblja. Zbog zdravlja naših građana primorani smo da umesto sajamskih ili sportskih manifestacija u ovoj hali, nažalost imamo bolnicu, ali verujem da ćemo odgovornim ponašanjem u kratkom vremenskom periodu pobediti ovu pošast i vratiti se u redovne tokove života", rekao je Vučević i dodao da je sada na Kliničkom centru Vojvodine i zdravstvenom sistemu, da Halu 1 preuzmu i da odrede kada će ova bolnica početi sa prijemom pacijenata.

Stefanović je naglasio je da je ohrabrujuće kad se vidi dobro sadejstvo lokalne samouprave, vojske i volontera koji su došli da pomognu u pripremi hale sajma za prijem preko 300 ljudi koji tu ovde imati priliku da biti zbrinuti.

"Vojska je uvek uz svoj narod. Od kada je predsednik države dao naredbu, još tokom prvog talasa epidemije, da se vojska uključi u ceo proces u vezi sa kovid bolnicama, vojnici predano pomažu lokalnim samoupravama širom zemlje kako bismo što brže i lakše pobedili ovu bolest. Ogromnu zahvalnost dugujemo mladim ljudima, volonterima iz svih delova Srbije koji se pridružili akciji formiranja kovid bolnica", rekao je Stefanović i naglasio da je bolnički kapacitet Hale 1.352 kreveta, od kojih je za pacijente predviđeno 312, a za medicinske radnike 40.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Napravljena privremena bolnica na Novosadskom sajmu

Izvor: Danas, 04.Dec.2020

Hala 1 Novosadskog sajma u roku od 24 časa pretvorena je u privremenu bolnicu za pacijente sa lakšim simptomima korona virusa, saopštila je večeras gradska uprava Novog Sada.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.