HIP-Petrohemija ulazi u proces pokretanja proizvodnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021, 16:17

HIP-Petrohemija ulazi u proces pokretanja proizvodnje

HIP-Petrohemija je najavila da će posle realizacije starta Energetike i Fabrike otpadnih voda u četvrtak i petak pokrenuti proizvodnju u fabrikama Etilen, Polietilen visoke gustine (PEVG) i Polietilen niske gustine (PENG), saopšteno je danas.

Proizvodnja u HIP-Petrohemiji bila je zaustavljena tokom remontnih aktivnosti.

Najznačajnije realizovane investicione aktivnosti tokom zastoja bile su implementacija SCADA sistema u Elektrosnabdevanju i generalni remont ekstrudera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u fabrici PENG.

Tokom zastoja su realizovane remontne aktivnosti na procesnoj opremi i bezbednosnim sistemima kako bi bio obezbeđen nesmetani rad petrohemijskih postrojenja u narednom periodu.

Zahvaljujući dobroj organizaciji i velikom angažovanju zaposlenih i izvođača radova sve investicione i remontne aktivnosti u Petrohemiji uspešno su obavljene, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će sve aktivnosti u vezi sa pokretanjem procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji biti realizovane uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine.

Prilikom pokretanja proizvodnje može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji, koji predstavljaju osnovni bezbednosni sistem fabrike prilikom starta procesa rada i u toku samog procesa, navode iz ove kompanije i dodaju da su o startu fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.