U Novom Sadu pola metra snega, za sada bez većih problema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2018, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Sadu pola metra snega, za sada bez većih problema

Sneg u Novom Sadu pada već 30 sati i u gradu visina iznosi oko 50 centimetara, ali se život odvija normalno jer ga dežurne službe svih komunalnih preduzeća čiste sa kolovoza, trotoara i pešačkih staza.

Većih problema i prekida u saobraćaju zbog preprečenih teretnih vozila bilo je u toku noći na Fruškoj gori, preko Venca, gde je visina snega viša od 70 centimetara, ali sada vozila saobraćaju. mada otežano.

Dodatni problem predstavlja velika težina snega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja opterećuje grane drveća pored puta.

Prema prognozama, padavine će se nastaviti, a zbog pada temperature, kolovozi i trotoari biće klizavi, pa iz zimske službe apeluju na vozače i pešake da budu oprezni.

Sve zimske službe na terenu 24 sata

Na sastanku Gradskog štaba zimske službe koji je održan u Gradskoj kući konstatovano je da su zimske službe gradskih preduzeća, odnosno JKP ''Gradsko zelenilo'', JKP ''Čistoća'', JKP ''Parking servis'' i JKP ''Put'' konstantno na terenu sa svom raspoloživom mehanizacijom i ljudstvom.

Na teritoriji Grada Novog Sada, sneg neprekidno pada 24 sata, što je uobičajeno za ovo doba godine, i do sada je napadalo 35 centimetara snežnog pokrivača.

"Sve službe su spremno dočekale padavine, 24 sata su na terenu i intenzivno rade. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda sneg će i dalje padati u toku dana, ali zimske službe će raditi non-stop, bez odmora kako bismo obezbedili nesmetano odvijanje života u gradu", rekao je član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković.

U gradu su angažovani svi raspoloživi kapaciteti i mehanizacija u cilju održavanja redovnog funkcionisanja grada, i nadležne službe su u stalnoj komunikaciji i sinhronizovanom delovanju. Saobraćajnice se čiste redovno prema prioritetu, javni gradski prevoz odvija po predviđenom režimu, i zdravstvene ustanove funkcionišu uobičajeno.

Zimska služba "Gradskog zelenila" sa 140 radnika i 30 vozila mehanizacije od juče u podne nalazi se na terenu. Radnici čiste sneg i posipaju so na svim lokacijama, a to su autobuska stajališta u gradu i industrijskoj zoni, pešački prilazi i staze na mostovima, šetne staze u parkovima i oko njih, deset gradskih trgova, stepenište i plato na Petrovaradinskoj tvrđavi itd.

Tokom noći, usled jakih padavina, na nekoliko lokacija u gradu polomile su se grane. Najveće intervencije bile su na Bulevaru oslobođenja, preko puta Futoške pijace i kod broja 51, na Bulevaru Kralja Petra Prvog, iza "Adiko banke", na uglu Futoške i Braće Ribnikara, u ulici Dimitrija Tucovića i na Ribarskom ostrvu – na putu prema restoranu "Alaska koliba", saopštilo je ranije "Gradsko zelenilo".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.