Gradovi u Srbiji se nadaju većoj posećenosti domaćih turista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2020, 19:33

Gradovi u Srbiji se nadaju većoj posećenosti domaćih turista

Novonastala situacija sa koronavirusom, izazvala je veću potražnju turističkih programa na domaćem tržištu. Kako bi se podstakao razvoj domaćeg turizma, sprovodi se akcija dodele vaučera, a vojvođanske turističke agencije pripremile su atraktivne programe.

Novosađani, Zrenjaninci, Subotičani i Kikinđani najčešći su posetioci Vršca, kažu predstavnici agencija iz tog mesta. Pored obilaska Vršačkog brega, kule, vidikovca, vinarija i znamenitosti, za one koji žele >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ekstremniji letnji odmor, agencije nude i takav paket.

"Ukoliko naši gosti žele učešće i u oprobavanju u nekim ekstremnim sportovima, kao što su penjanje na stenu, hodanje po žici, kengurov hod i mogućnost uz doplatu-let paraglajderom", kaže Dejan Tanackov, turistička agencija "Milenijum travel" Vršac.

I ostale destinacije po Vojvodini nalaze se u paketima ponude brojnih turističkih agencija, koje su svoje programe predstavile na sastanku u Privrednoj komori Vojvodine.

"Mi smo nezavisno od svega pripremili jedan paket boravka u Novom Sadu od 3 dana koji bi povezao zanimljive sadržaje i dobavljače", kaže Ivanka Tasić, turistička agencija "Panakomp-Zemlja čuda" Novi Sad.

U komori kažu da mera Vlade Srbije sa dodatnih 400 hiljada vaučera, umnogome pomažu razvoju domaćeg turizma.

"Turističkim agencijama će dobro doći jer će oni moći da iskoriste te vaučere za programe koje su pripremili za leto ove godine", kaže Dragica Samardžić, Privredna komora Vojvodine.

Turistička organizacija Vojvodine sarađuje sa nekoliko receptivnih turističkih agencija o čijim se predlozima programa za leto, zainteresovani mogu informisati u njihovom Info centru.

Nadamo se da će i sada početi intenzivnije interesovanje i svakako da će i agencije koje rade na ovome i koje nude programe, ne samo po Vojvodini, nego i po celoj Srbiji, da ćemo uspeti da podignemo ovaj segment turističke privrede", kaže Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine.

Ove godine, novina je da su Beograd, Novi Sad i Niš prvi put uvršteni kao city break destinacije, gde mogu da se iskoriste vaučeri. Upravo ti gradovi se nadaju i većoj posećenosti domaćih turista, nego ranijih godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.