Gradnjom nelegalnog objekta ugrozio imovinu komšije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradnjom nelegalnog objekta ugrozio imovinu komšije

Kada je pre šest godina prvi komšija počeo da gradi objekat uz njegovu garažu, Ljubiša Čulić iz Sremske Kamenice obratio se nadležnima kako bi, kako kaže, zaštitio svoju imovinu od propadanja. Tokom gradnje kuće, komšija je Ljubiši navodno oštetio zid garaže, deo krova i fasade. Objekat koji je tokom godina gradio nelegalno, još nije ni završen, ali ni porušen.

Kako kaže naš sagovornik, prvi put u vezi sa problemom koji ima, obratio se nadležnima u februaru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2013. Oni su tokom godina više puta izlazili na lice mesta, ali Ljubiša Čulić do danas nije dobio odgovor da li će komšijski objekat koji uništava njegovu garažu biti uklonjen.

"Komšija se zalepio uz moj objekat. Uzurpirao mi je 15 centimetara prostora koji ide za oluke, to je uduž 9 metara. Skinuo mi je oluke, skinuo mi crep, to nema nigde u svetu. Tužio sam, zvao inspekciju i ništa od toga nema", žali se Ljubiša Čulić,

Po dolasku u ulicu Ivana Gorana Kovačića, gde se nalazi i nelegalni, nedovršeni objekat, saznali smo da njegov vlasnik trenutno nije u Srbiji, a da kuću u Sremskoj Kamenici posećuje svega nekoliko puta godišnje.

Iako njegovu izjavu na tu temu nismo dobili, u građevinskoj inspekciji nam je potvrđeno da je krajem prošle i početkom ove godine doneto rešenje za uklanjanje tog pomoćnog objekta. Navodno uzurpiranje zemljišta i pričinjavanje štete u nadležnosti je suda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.