Graditeljima Promenade investitor duguje dva miliona evra, gradonačelnik veruje da će dug biti isplaćen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2019, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Graditeljima "Promenade" investitor duguje dva miliona evra, gradonačelnik veruje da će dug biti isplaćen

Gradonačelnik Miloš Vučević nada se da će investitor u što skorijem roku isplatiti novosadske firme koje su radile na izgradnji Tržnog centra Promenada.

"Verujem da će to biti isplaćeno, a da će potom isto tako biti efikasno i pravosuđe, jer je to nešto što od nas očekuje Evropska unija, da pokažemo vladavinu prava", kazao je Vučević, odgovarajući na pitanje novinara kada će biti isplaćene pojedine novosadske firme koje su radile na izgradnji Promenade, a kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << investitor i dalje duguje.

Među firmama koje su radile na izgradnji Promenade ima određen broj podizvođača i dobavljača iz Srbije koji još čekaju da im za njihove radove i proizvode bude plaćeno. Zbog toga, kako su izveštavali novosadski mediji, oni zbog toga najavljuju i mogućnost protesta.

Izvođač radova P.A.B. Company u Vršcu, inače ogranak istoimene firme iz Rumunije, duguje različitim firmama iz Srbije ukupno oko dva miliona evra, izvestio je nedavno portal 021.

Gradonačelnik Novog Sada kaže da ne može da razume takav način poslovanja investitora.

"Ne mogu da razumem nekog ko na investiciju od 120 miliona evra pravi uštede od nekoliko desetina ili stotina hiljada evra. Ne mogu da uđem u mozak nekoga ko tako razmišlja. Za mene je to apsolutno pogubno", kaže Vučević.

Kaže i da je Grad iskoristio sav autoritet u razgovoru sa investitorom, u kojem su mu skrenuli pažnju na temu koja je itekako neprijatna.

"Insistirali smo na tome da novosadske kompanije iz Srbije, koje su radile na izgradnji Promenade, moraju biti namirene za ono što su uradile", kaže Vučević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Investitor „Promenade“ graditeljima duguje 2 miliona evra, gradonačelnik veruje da će biti sve plaćeno

Izvor: NoviSad.com, 04.Feb.2019

Gradonačelnik Miloš Vučević nada se da će investitor u što skorijem roku isplatiti novosadske firme koje su radile na izgradnji Tržnog centra „Promenada“. Izvođač..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.