Grad Zrenjanin razmišlja o uvođenju kartica pogodnosti za porodice sa troje i više dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 16:20

Grad Zrenjanin razmišlja o uvođenju kartica pogodnosti za porodice sa troje i više dece

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sastao se sa predstvnicima pokreta za decu "Tri plus“. Tema razgovora bila je kartica pogodnosti sa porodice sa troje ili više dece koja se realizuje u okviru projekta "Cena minus za tri plus“.

Grad Zrenjanin je u budžetu za 2021. godinu izdvojio 180 miliona dinara za povećanje nataliteta i za populacionu politiku. Ovaj grad je prvi u Vojvodini koji se zainteresovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za uvođene kartice pogodnosti za porodice sa troje i više dece.

"Posebno smo razgovarali o projektu cena minus za tri plus odnosno o određenim popustima koje ćemo imati kroz pre svega gradska i javna preduzeća javne ustanove koje rade a zatim ćemo tražiti podršku i partnerstvo i sa našom lokalnom privredom kako bi projekat zaživeo u svom maksimalno-punom obliku“, rekao je Simo Salapura gradonačelnik Zrenjanina.

Vladica Gavrilović predsednik Pokreta za decu Tri plus ističe da je ove godine rođeno 38 hiljada beba manje u Srbiji i da je s tim uloga porodica sa troje i više dece izuzetno bitna za natalitet. U okviru projekta „Cena minus za tri plus“ roditeljima se nude razne pogodnosti kao podrška u roditeljstvu.

"Personalizovana kartica na ime majke ima bezbrojne privilegije popuste i usluge i ja ono što volim da kažem ta kartica je ponosna i pre svega ima poštovanje. Od ove godine državne kompanije Poštanska štedionica, Službeni glasnik, Dunav auto, Dunav osiguranje sledeće još više , mere za umanjenje računa sve zajedno kako sa republikom tako i sa lokalnim samoupravama”, rekla je Vladica Gavrilović predsednik Pokreta za decu „Tri plus“.

Projekat kartice pogodnosti za porodice sa troje ili više dece uspešno se realizuje u 18 gradova u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ponosna kartica za porodice sa troje i više djece u Bijeljini

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2020, 14:59

​BIJELJINA - Danas su grad Bijeljina i fondacija "Za život" potpisali sporazum o saradnji i ugovor kojim će biti finansiran projekat "Ponosna kartica - cijena minus za tri plus" Cilj projekta je pomoć porodicama sa troje ili više djece, i to tako što će, koristeći ovu karticu, ostvarivati ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.